Септембар 2021

Обележавање Међународног дана старијих особа

Поводом обележавања Међународног дана старијих особа,  1. октобар 2021. године у 12 часова министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић учествоваће на конференцији „Међугенерацијска солидарност на делу“ која се организује у Дому Народне скупштине Републике Србије (Трг Николе Пашића бр. 13, Сала за јавно слушање).

Министарка Кисић Тепавчевић у чачанском предузећу Успон ДОО

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас у Чачку предузеће за компјутерски инжењеринг Успон ДОО, које је до сада користило готово све државне мере активне политике запошљавања. 

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 280 корисника и 248 запослених

На дан 30.9.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 280 корисника и 248 запослених.

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражена 263 корисника и 238 запослених

На дан 29.9.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 263 корисника и 238 запослених.

 

Обележена 30. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 30. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Положени венци жртвама „Валандовског покоља“

Државна делегација Владе Републике Србије, коју су чинили државни секретари Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић и Миодраг Капор, заједно са амбасадором Републике Србије у Републици Северној Македонији Невеном Јовановићи изаслаником одбране Војске Србије пуковником Вујицом Вукобратовим, положили су венац у Спомен костурници у Удову 

Обележавање 30. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводи ће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 30. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Министарка Кисић Тепавчевић са представницима УНФПА о унапређењу сарадње

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са директорком Регионалне канцеларије Популационог фонта Уједињених нација (УНФПА) за Источну Европу и Централну Азију Аланом Армитаж о унапређењу сарадње Министарства и тог фонда.

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражена 233 корисника и 241 запослени

На дан 28.9.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 233 корисника и 241 запосленог.