Aa

Aa

Положени венци жртвама „Валандовског покоља“

Положени венци жртвама „Валандовског покоља“

Положени венци жртвама „Валандовског покоља“

Читај ми

Државна делегација Владе Републике Србије, коју су чинили државни секретари Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић и Миодраг Капор, заједно са амбасадором Републике Србије у Републици Северној Македонији Невеном Јовановићи изаслаником одбране Војске Србије пуковником Вујицом Вукобратовим, положили су венац у Спомен костурници у Удову 

 

У саставу државне делегације били су и представници Министарства одбране и Војске Србије.кадети Војне Академије, студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, представници Репибличког фонда ПИО, представници удружења за неговање традициј ослободилачких ратова Србије, удружења војних ветерана и српске заједнице у Републици Северној Македонији.

 

У крипти Спомен костурнице похрањени су остаци српских војника који су пострадали на Велики петак 1915. године. Поред посмртних остатака  281 српског војника налазе се остаци 2000 српских војника погинулих током Првог светског рата на територији општина Ђевђелије, Дојрана, Струмице и Неготино.