Aa

Aa

Обележена 30. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Обележена 30. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Обележена 30. годишњица од смрти народног хероја Милана Тепића

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 30. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

 

Поред државног секретара венце су положити представници Министарства одбране и Војске Србије, у име Града Београда градски секретар за културу Иван Карл, чланови породице народног хероја Милана Тепића, делегација Ветерана ПЈП, 549. моторизоване бригаде и друга удружења и грађани опредељени за неговање традиција ослободилачких ратова Србије. 

 

Милан Тепић је рођен у месту Комленац код Козарске Дубице, 1957. године. Погинуо је 29. септембра 1991. године у Беденику код Нове Раче, када је дигао у ваздух војно складиште и себе, не желећи да препусти непријатељу оружје којим би убијао његове војнике.   

Председништво СФРЈ је 19. новембра 1991. године постхумно одликовало мајора Милана Тепића „за изванредан подвиг у борби против непријатеља приликом њиховог напада на касарну ЈНА у Бјеловару“ Орденом народног хероја Југославије и прогласило народним херојем Југославије.