Aa

Aa

Министарка Кисић Тепавчевић у чачанском предузећу Успон ДОО

Министарка Кисић Тепавчевић у чачанском предузећу Успон ДОО

Министарка Кисић Тепавчевић у чачанском предузећу Успон ДОО

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас у Чачку предузеће за компјутерски инжењеринг Успон ДОО, које је до сада користило готово све државне мере активне политике запошљавања. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла да ово предузеће има дугогодишњу успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање и да је користило субвенције за отварање нових радних места, субвенције зараде за особе са инвалидитетом, програм приправника, програм „Моја прва плата“ и друге. „Посебно смо срећни што ово предузеће даје прилику младим људима да по први пут стекну своје радно искуство. Све особе које су у овом предузећу добиле шансу да по први пут заснују радни однос овде су и наставилe да раде“, навела је Кисић Тепавчевић. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је додала да се на примеру овог предузећа, које производи рачунаре и делове за рачунаре, види да је Србија изузетно конкурентна када је у питању то тржиште. 

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је та служба у предузеће Успон ДОО упутила, преко разних програма, 20 лица и да је највећи број њих и даље ту запослен.

 

Директор предузећа Успон ДОО Владимир Крстић рекао је да то предузеће редовно прати све активности државе и града Чачка пре свега у вези спровођења мера активне политике запошљавања. Те мере су, како је истакао, биле од велике користи за предузеће и запослене, због чега ће ово предузеће наставити да ради у том правцу.