Aa

Aa

Мај 2021

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 7 корисника и 25 запослених

На дан 31.5.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 7 корисника и 25 запослених.

 

Министарка Кисић Тепавчевић у општини Алибунар

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић посетиће сутра, 1. јуна 2021. године, општину Алибунар, где ће разговарати са руководством те општине и Јужнобанатског округа, као и са директорима центара за социјални рад са територије тог округа: 

 

Кисић Тепавчевић: Заједнички рад социјалних партнера на изради закона

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања укључило је социјалне партнере у израду свих закона на којима тренутно ради, што ће бити случај и са законима о штрајку и о радним праксама, који су у припреми, изјавила је министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

ОБЕЛЕЖЕНА 212. ГОДИШЊИЦА БОЈА НА ЧЕГРУ

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводио је државну церемонију обележавања 212. годишњице боја на Чегру у оквиру Спомен - комплекса на Чегру код Ниша. 

 

Oбележeна 22. годишњица страдања на Варваринском мосту

Варварин – Поводом обележавања 22. годишњице страдања на Варваринском мосту државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор положио је венац и одао пошту на спомен обележије жртвама НАТО бомбардовања.

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 8 корисника и 26 запослених

На дан 30.5.2021. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вирусаCOVID – 19 код 8 корисника и 26 запослених.

 

Редовна седница Социјално – економског савета

Конференција за новинаре поводом 103. Редовне седнице Социјално -  економског савета Републике Србије одржаће се у понедељак, 31. маја у 12 часова у Палати Србија – Браон салон (Булевар Михајла Пупин 2 – источни улаз). 

 

Обележавање 212. годишњице боја на Чегру

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор предводиће сутра, 31. маја 2021. године у 11 часова, државну церемонију обележавања 212. годишњице боја на Чегру. 

 

Кисић Тепавчевић: Први пут за годину дана једноцифрен број позитивних корисника у установама социјалне заштите

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и чланица Кризног штаба за сузбијање Ковид 19  проф. др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је до сада око 90 одсто корисника у установама социјалне заштите вакцинисано.