Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Заједнички рад социјалних партнера на изради закона

Кисић Тепавчевић: Заједнички рад социјалних партнера на изради закона

Кисић Тепавчевић: Заједнички рад социјалних партнера на изради закона

Читај ми

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања укључило је социјалне партнере у израду свих закона на којима тренутно ради, што ће бити случај и са законима о штрајку и о радним праксама, који су у припреми, изјавила је министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић.

 

„Без обзира што представљамо различите стране и имамо различита мишљења, у сталној смо међусобној комуникацији, јер имамо заједнички циљ – да дођемо до најоптималнијих решења“, рекла је Кисић Тепавчевић на конференцији за новинаре након редовне седнице Социјално-економског савета.

 

Подсећајући да тај савет чине представници репрезентативних синдиката, удружења послодаваца и државе, Кисић Тепавчевић је навела да све стране у Савету имају за циљ продуктивни социјални дијалог.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је рекла да су чланови Социјално-економског савета у сталној комуникацији поводом питања која су од највећег значаја за грађане Србије, а односе се на социјална и економска права. 

 

На конференцији за новинаре говорили су и председавајући Социјално-економског савета и председник Уније послодаваца Милош Ненезић, председник УГС „Независност“ проф. др Зоран Стоиљковић и у име Савеза самосталних синдиката Зоран Савић.