Aa

Aa

Април 2019

Министру Ђорђевићу уручена титула почасног доктора московског универзитета

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, свечано је примио титулу почасног доктора наука на Руском државном социјалном универзитету у Москви, коју му је уручио ректор Универзитета, Наталија Починок.

 

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице, на Олшанском гробљу у Прагу Чешка Република

29. априла 2019. године у 11.15 часова, државни секретар Ненад Нерић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српских војника палих у Првом светском рату.

 

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице и 101. годишњицa смрти Гаврила Принципа, у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Ненад Нерић државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предводио је 28. априла 2019. године (у 11 часова) церемонију полагања венаца и одавања почасти у некадашњем логору у Јиндриховицама код спомен-костурнице из Првог светског рата у којој почива 7100 наших сународника.

Обележена 101. годишњица смрти Гаврила Принципа

Београд,  – Зоран Милошевић, помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице смрти Гаврила Принципа.

 

Министар Ђорђевић честитао Васкрс

Патриjарху српском Иринеjу, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима који славе васкрсење Исуса Христа честитам највећи хришћански празник Васкрс са жељом да празничне дане проведу у здрављу и миру са својим најмилијима.

 

Обележавање 101. годишњице смрти Гаврила Принципа

Београд – Помоћник министра у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић, предводиће државну церемонију полагања венаца поводом обележавања 101. годишњице од смрти Гаврила Принципа. Почетак церемоније заказан је за 11 часова у недељу, 28. априла 2019. године, код Споменика Гаврилу Принципу у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Балканске улице

Обележавање годишњице страдања срба у логору Јиндриховице и обележавање 101 годишњице смрти Гаврила Принципа, у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Ненад Нерић државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  предводиће 28. априла 2019. године (у 11 часова) церемонију полагања венаца и одавања почасти.

 

Обележена 90. годишњица смрти војводе Степе Степановића

Чачак –  Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Светозар Алексов, положио је ловоров венац, у име Владе Републике Србије, на гроб војводе Степе Степановића а поводом обележавања 90. годишњице од смрти истакнутог српског војсковође. Церемонија je одржана на градском гробљу у Чачку 27. априла 2019.

Ђорђевић присуствовао традиционалном фарбању јаја у Геронтолошком центру Бежанијска коса

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је заједничком фарбању ускршњих јаја најстаријих корисника у Геронтолошком центру Бежанијска коса и деце из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска“.