Aa

Aa

Децембар 2017

СМEРНИЦE ЗА БEЗБEДАН И ЗДРАВ РАД ПРИ УСЛОВИМА НИСКИХ ТEМПEРАТУРА

Сврха ових смерница је да помогне послодавцима и запосленима да се ризик по безбедност и здравље на раду на отвореном при условима ниских температура сведе на најмању могућу меру, као и како поступати у случају појаве здравствених проблема везаних за рад на отвореном при условима ниских температура.

 

Честитка министра Ђорђевића за божићне и новогодишње празнике

Драги пријатељи и грађани Србије,

Протекле три године, животни стандард грађана Србије се полако, али сигурно и трајно поправљао, захваљујући програму фискалне консолидације који је 2014. године покренуо председник Александар Вучић.

 

Државни секретар Стана Божовић на завршној конференцији пројекта „Стручни семинари за социјалне раднике: Онлајн сугурност деце – наша одговорност!“

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је у Новом Саду на завршној конференцији након серије од седам стручних семинара намењених социјалним радницима "Онлајн сигурност деце - наша одговорност".

30 милиона динара за Шид и Сомбор

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о сарадњи са aмбасадом Краљевине Норвешке у Србији и удружењем "Група 484", чиме је настављена сарадња на најважнијим инфраструктурним пројектима, у општинама које су биле погођене мигрантском кризом.

 

Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уручена захвалница Савеза слепих Србије

Савез слепих Србије уручио је захвалницу Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за велики допринос у унапређењу положаја слепих и слабовидих особа и успешну сарадњу коју је, у име министра Зорана Ђорђевића, примила в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.

 

Представљени резултати рада Министарства и приоритети за наредну годину

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је (шестомесечи) рад министарства и најавио планове и пројекте који ће Србију учинити још бољим, одговорнијим, безбеднијим и лепшим местом за живот.

 

Ђорђевић је захвалио свом тиму на вредном раду, пожртвованости, идејама, постигнутим резултатима и реализованим пројектима.

 

Министар Ђорђевић приликом радне посете Ивањици отворио Дијализни центар и најавио реорганизацију Центара за социјални рад

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић боравио је у Ивањици и обишао нове просторије Центра за социјални рад, реконструисане објекте Дома здравља, новоизграђени Дијализни центар и Дневни боравак „Сунце“ за особе са инвалидитетом.

 

Честитка министра Ђорђевића грађанима који славе Божић по Грегоријанском календару

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у своје име, честитам грађанима који по Грегоријанском календару славе Божић, најрадоснији хришћански празник, у нади да ће донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију са жељом да празничне дане проведу у миру, благостању и породичној срећи. 

 

ПЛАН ИНСПЕКЦИЈСКОГ НАДЗОРА ИНСПЕКТОРАТА ЗА РАД ЗА 2018. годину

Инспекторат за рад, као орган управе у саставу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања врши надзор над применом закона и других прописа у области рада, првенствено у области радних односа и области безбедности и здравља на раду. План рада Инспектората за рад у 2018. години усмерен је ка остварењу стратешких циљева инспекције рада, као што су: