Министар Ђорђевић приликом радне посете Ивањици отворио Дијализни центар и најавио реорганизацију Центара за социјални рад

Министар Ђорђевић приликом радне посете Ивањици отворио Дијализни центар и најавио реорганизацију Центара за социјални рад

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић боравио је у Ивањици и обишао нове просторије Центра за социјални рад, реконструисане објекте Дома здравља, новоизграђени Дијализни центар и Дневни боравак „Сунце“ за особе са инвалидитетом.

 

Министар Ђорђевић је нагласио да ресорно министарство у наредном периоду планира реорганизацију центара за социјални рад у Србији у циљу ефикасности рада запослених и подизања квалитета услуга.

 

Након обиласка Центра за социјални рад, Ђорђевић је отворио и новоизграђени Дијализни центар:

„Ово је само још једна потврда да Влада Републике Србије озбиљно ради по свим питањима, а посебну пажњу посвећује здрављу грађана и могу да најавим да ће и у наредном периоду бити нових домова здравља, болница али и клиничких центара по Србији. Ова Влада је одговорна, брине о грађанима и чини све да сви добију најбољу услугу".

 

Председник општине Ивањица Зоран Лазовић захвалио је министру Ђорђевићу на посети и истакао да је највећа инвестиција у овој години управо изградња Центра за дијализу.

 

Директорка ивањичког Дома здравља др Сретина Стојановић рекла је да је после више деценија чекања Ивањица добила најмодернији Центар за дијализу.

 

„Ми имамо 16 пацијената који су до сада путовали у Чачак на дијализу. Имамо за сада 6 апарата, а капацитети центра су за 10. Уколико набавимо још 4 апарата моћи ћемо да радимо у две смене“, рекла је Стојановићева.

 

У реконструкцију Центра за социјални рад министарство је до сада уложило 1,3 милиона динара и купило једно моторно возило, док је општина Ивањица за канцеларијски намештај издвојила 200.000 динара. Услуге Центра користи 2000 Ивањичана по разним основама, а ресорно министарство учествује и са 1,2 милиона динара и у финансирању 19 геронто домаћица које брину о 150 својих суграђана.