Aa

Aa

Јун 2017

Примопредаја дужности у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарству одбране

У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новоизабрани министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је данас у Палати Србија дужност од досадашњег министра за рад Александра Вулина, који је преузео Министарство одбране.

Министар Ђорђевић: Циљ је да грађанима буде боље

БЕОГРАД - Нови министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је вечерас да ће нова влада наставити тамо где је претходна стала, истичући да је циљ да грађанима буде боље.

''План ми је да направим једну анализу, да видим како људи раде, како све то функционише, а онда ћемо видети'', рекао је Ђорђевић Танјугу.

Писмо министра Александра Вулина запосленима у систему социјалне заштите

У протеклим годинама заједно смо мењали систем социјалне заштите на боље. Прошли смо кроз тешка времена увек водећи рачуна о потребама наших корисника. Разумели смо људску муку, трудили се да је ублажимо, били уз оне који пате.

Министар Вулин: Безбедност и здравље радника који при високим температурама раде на отвореном приоритет послодаваца и државе

„У време великих врућина сви смо дужни да посебно водимо рачуна о онима који, у периоду од 11:00 до 16:00 часова, раде тешке физичке послове. Инспекција рада ће проверавати и жели да упозори сваког послодавца да води рачуна да, где год је могуће, организује рад у најтоплијем периоду дана на отвореном у складу са највишим безбедносним стандардима.

СМЕРНИЦЕ ЗА БЕЗБЕДАН И ЗДРАВ РАД НА ОТВОРЕНОМ ПРИ ВИСОКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА

Овде су дате смернице за послодавце и запослене, које ће им помоћи да се ризик по здравље при раду на високим температурама на отвореном сведе на најмању могућу меру и како поступати у случају појаве здравствених проблема везаних за рад на високим температурама.

Свака следећа Влада следиће политику Владе Александра Вучића − без смањивања социјалних давања

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу и том приликом изјавио да је политика Владе Александра Вучића била таква да није било смањивања социјалних давања, да су све што се уштедело и зарадило на првом месту осетили они којима је помоћ била најпотребнија и да ће се тако понашати свака следећа влада.

Телеграм саучешћа министра Вулина поводом несреће изазване клизиштем у којој су страдали мештани села Шинмо у кинеској провинцији Сечуан

АМБАСАДА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ У БЕОГРАДУ
Њ. Е. Манцанг ЛИ, амбасадор

Ваша Екселенцијо,

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и своје име упућујем изразе искреног и дубоког саучешћа породицама настрадалих, Влади НРКине и Вама поводом трагично настрадалих мештана села Шинмо у провинцији Сечуан после обрушавања дела планине.

Честитке министра Вулина реис-ул-улеми Хаџи Сеаду еф. Насуфовићу и главном муфтији и председнику Мешихата Хаџи Мевлуду еф. Дудићу поводом празника Рамазанског бајрама

Ријасет Исламске заједнице Србије
Хаџи Сеад еф. Насуфовић,
реис-ул-улема
 

Поштовани Хаџи реис-ефендија,

Срдачно Вам честитам Рамазански бајрам.

Министар Вулин: Нa бесплатан опоравак у бање ове године иде 12.500 пензионера

„Захваљујући повећаној запослености, далеко бољој наплати доприноса и већој фискалној дисциплини ми можемо да кажемо да нам је каса много пунија. Закључно са 22. јуном ове године у касу ПИО фонда је уплаћено 5 милијарди динара више него што је планирано.

Министар Вулин: Јуче је цео свет показао кога жели у свом друштву

Сигуран сам да је сваки грађанин Србије јуче био поносан и на председника каквог смо добили али и на сам чин инаугурације који је доказ колико се Србија променила, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.