Aa

Aa

Фебруар 2017

Потписани уговори о донацији Владе Јапана у оквиру програма за основне потребе становништва ( ПОПОС )


Иванишевић се захвалио Влади и народу Јапана на свим досадашњим донацијама, подсетивши да је Влада Јапана увек помагала Србији када је то било најпотребније, и у мигрантској кризи и након великих поплава. Државни секретар је навео да ће средства много значити важним установама у систему социјалне заштите Србије.

Обележавање Дана ратника Општине Лебане

У склопу обележавања Дана ратника у Основним школама у Лебану „Радоје Домановић“ и „Вук Караџић“ од 10 до 12 часова су одржана такмичења у друштвеној игри „Битка на Дрини“. Организатор Дана ратника у Лебану је Савез борачких организација Републике Србије и Удружење бораца рата од 1990 покрет Југа 1999.

Државни секретар Илић посетио Центар за социјални рад Лебане


Приликом посете Центру, државни секретар Илић нагласио је да је политика Владе Републике Србије и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да се социјална давања неће смањивати, као што се неће умањити ни обим права, већ да ће се нека од њих повећати и сасвим сигурно ће се обезбедити шири обухват корисника социјалне заштите.

За субвениције самозапошљавања 700 милиона динара

Вулин је на отварању радионице "Знањем до циља" - бесплатног едукативног програма града кроз који полазници стичу знања о свим програмима предузетништва, истакао и да је прошле године субвенције за самозапошљавање затражило 6.677 људи, док је 2014. године субвенције затражило њих 2.667.