Aa

Aa

Потписани уговори о донацији Владе Јапана у оквиру програма за основне потребе становништва ( ПОПОС )

Потписани уговори о донацији Владе Јапана у оквиру програма за основне потребе становништва ( ПОПОС )

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у aмбасади Јапана потписивању уговора за осам пројеката у оквиру Програма донација за основне потребе становништва ( ПОПОС пројекти ).


Иванишевић се захвалио Влади и народу Јапана на свим досадашњим донацијама, подсетивши да је Влада Јапана увек помагала Србији када је то било најпотребније, и у мигрантској кризи и након великих поплава. Државни секретар је навео да ће средства много значити важним установама у систему социјалне заштите Србије.
Амбасадор Јапана, Ђуићи Такахара рекао је да је његова жеља да пројекти буду успешно реализовани, као и да допринесу побољшању основних животних услова људи у Србији. ,, Очекујем да ће њиховом реализацијом пријатељски односи између Србије и Јапана још више ојачати“, поручио је Такахара,
Влада Јапана обезбедиће 435.433 евра за осам локалних самоуправа у Републици Србији. Од 1999. године реализовано је 199 пројеката, углавном у областима образовања, здравства, заштите животне средине и социјалне заштите.