Aa

Aa

Март 2016

Пројекти ЕУ шанса за Пријепоље

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истичу да у мају месецу очекују расписивање позива од стране Европске Уније за конкурс на који ће локалне самоуправе широм Србије аплицирати са пројектима из области социјалне политике.

Државни секретар Ненад Иванишевић на Округлом столу у хотелу „Метропол“


Учесници Округлог стола размениће искуства ради сагледавања тренутне ситуације са организовањем служби правне помоћи у општинама, подизањем свести о значају постојања тих служби и планирањем активности које би допринеле да се правна помоћ организује у што већем броју општина. До сада је успостављена сарадња са 12 општина у Србији.

Непријављени радници и у aгенцијама за продају и изнајмљивање некретнина


Контролама је било обухваћено 323 привредна субјекта, код којих је затечено укупно 460 радника, од тога 45 непријављених. Инспектори су утврдили и да у 20 регистрованих агенција делатност обављају сами предузетници, без ангажовања других радника.

Министар Вулин на свечаности поводом поринућа брода у бродоградилишту SHIPYARD BOMEX у Перлезу


Бродоградилиште SHIPYARD BOMEX 4М изградило је један од највећих рибарских бродова икад саграђених у неком српском бродоградилишту. Овај пловни објекат, намењен за превоз живе рибе у товарном простору, је 33. пловило које је бродоградилиште из Перлеза, од оснивања 2007. године, изградило и испоручило без рекламације.

Почело регулисање дуга пензионих фондова Србије и БиХ

Потписивању Протокола је присуствовао министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин који је најавио да ће до краја године сви међусобни дугови бити измирени, а нови се неће правити. "Република Србија пензионом фонду БиХ дугује нешто више од 600.000 евра, док пензиони фонд БиХ нашој држави дугује око