Март 2016

Државни секретари Ненад Иванишевић и Предраг Перуничић у Суботици на обележавању Светског дана особа са аутизмом


Државни секретар Иванишевић ће том приликом пустити у вис балоне плаве боје, која представља боју пријатељства са особама са аутизмом и симбол њихове интеграције у друштво.

Министри Селаковић и Вулин отворили ћелије за инвалиде у Забели

Инвестиција којом је обезбеђен смештај 30 особа са телесним недостацима кошта 17 милиона динара и обезбеђена је из буџета Републике Србије, рекао је министар правде напомињући да је Забела први затвор у Србији у којем је на посебан начин опремљен део за особе са инвалидитетом и старије особе.

Пројекти ЕУ шанса за Пријепоље

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истичу да у мају месецу очекују расписивање позива од стране Европске Уније за конкурс на који ће локалне самоуправе широм Србије аплицирати са пројектима из области социјалне политике.

Државни секретар Ненад Иванишевић на Округлом столу у хотелу „Метропол“


Учесници Округлог стола размениће искуства ради сагледавања тренутне ситуације са организовањем служби правне помоћи у општинама, подизањем свести о значају постојања тих служби и планирањем активности које би допринеле да се правна помоћ организује у што већем броју општина. До сада је успостављена сарадња са 12 општина у Србији.