Aa

Aa

Министар Вулин присуствовао поринућу морског транспортног брода

Министар Вулин присуствовао поринућу морског транспортног брода

Читај ми

ЗРЕЊАНИН - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас је у бродоградилишту холдинга "Бомекс" у Перлезу надомак Зрењанина присуствовао поринућу морског транспортног брода који је у том бродоградилишту саграђен за купца из Норвешке.

Вулин је том приликом рекао да је поносан на чињеницу да су наши радници и наше бродоградилиште показали да у конкуренцији највећих светских компанија могу да остваре победу.

"Поносан сам на чињеницу што су у нашој компанији и у нашем бродоградилишту, наши радници урадили тако велики посао на тако квалитетан начин. Када видите тако грандиозан плод рада наших радника и инжењера, морате бити поносни", рекао је Вулин.

Он је казао да је бродоградилисте "Бомекс" обрадовало државу и запослене послом од два милиона евра, истакавши да је на држави да подржи успешне домаће компаније.

"Ова година је проглашена за годину предузетништва, и влада је издвојила 16 милијарди динара подршке предузетницима, а 2,8 милијарди је одвојено за подстицај запошљавања, и позивам све предузетнике да искориосте ову прилику," рекао је Вулин.

Он је додао да не постоји разлика између односа државе према страним и домаћим инвеститорима.

Представник "Бомекс холдинга" Драгоје Субић рекао је да је брод "Кирсти Х" израђен за норвешку породицу Хауслунд, да је тежак 750 тона, запремине 180 хиљада кубних метара, дужине 70 метара, ширине 12 и висине 10 метара.

"Ово је велики догађај за наше бродоградилште, посебно што се ради о броду чија је израда изузетно компликована и до сада сигурно у Србији није израђен компликованији брод. Због тога смо изузетно поносни на урађени посао", рекао је Субић.

Он је појаснио да се ради о морском транспортном броду који ће се користити за транспорт живе рибе.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић казао је да Зрењанин има велику традицију у бродоградњи, а да је изградња брода "Кирсти Х" то и доказала.

"Сигуран сам да ће у Зрењанину у наредним годинама, у области бродоградње, бити запослено више стотина радника. Иза нас је период кризе у ком није било градње бродова, али мислим да је тај период, срећом, иза нас", рекао је Јањић.