Aa

Aa

Пројекти ЕУ шанса за Пријепоље

Пројекти ЕУ шанса за Пријепоље

Читај ми

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић је представницима локлане смаоуправе у Пријепољу презентовао Европски програм „Изи“, који локалним самоуправама и установама социјалне заштите омогућава развијање пројеката из области социјалне политике и запошљавања. У циљу што брже припреме пројекта са којим ће општина Пријепоље конкурисати код Еворпске Уније, на данашњем састанку формиран је тим за припрему потребне документације, коју ће чинити представници ове општине, као и представници ресорног Министарства.

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања истичу да у мају месецу очекују расписивање позива од стране Европске Уније за конкурс на који ће локалне самоуправе широм Србије аплицирати са пројектима из области социјалне политике. Државни секретар овог Министарства Ненад Иванишевић истиче задовољство због брзине договора са представницима општине Пријепоље где је на састанку формиран тим за припрему пројекта.

„На данашњем састанку јако брзо смо дошли до договора. Оформили смо тим за израду пројектне документације, како би пројекат са којим ће локална самоуправа самоуправа конкурисати код Европског програма био што брже готов, као и са циљем да тај пројекат буде што квалитетнији и свеобухватнији“, истакао је Иванишевић.

„Јако је битно што ћемо имати добру сарадњу са Министарством приликом саме израде и аплициорања пројекта“, казао је Председник општине Пријепоље Емир Хашимбеговић.

Центар за социјални рад у Пријепољу до сада је спроведео бројне програме који су заживели, а који су финасирани из европских фондова, а од 2007. године у овој општини успешно се спроводи и програм „Помоћ у кући“ финасиран од ресорног Министарства.

„Од великог значаја је то што су сви програми на неки начин заживели, јер су сада препознати од стране наших корисника и просто их је немогуће обуставити, а у томе добијамо огромну подршку, како од локалне самоуправе, тако и од ресорног Министраства“, истиче директор Центра за социјални рад Наил Кајевић.

Након састанка државни секретар Ненад Иванишевић са представницима локалне самоуправе и Центра за социјални рад посетио је неке од корисника услуге „Помоћ у кући“, као и Дневни цетар за децу и младе који су у сукобу са законом.

rtvnp.rs