Aa

Aa

Април 2015

Oбновљен Геронтолошки центар Обреновац


Геронтолошки центар Обреновац који је оштећен у мајским поплавама, реновиран је средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања (11.500.000,00 динара) и Владе Јапана (78.000 евра).

У контролама на коридору 10 и 11 и Београду 171 непријављени радник


Надзорима је обухваћено 257 послодавaца, а због утврђених прекршаја инспектори су поднели 48 захтева за покретање прекршајног поступка у области радних односа и 14 захтева у области безбедности и здравља на раду.

Социјални радници најдрагоценији део система

"Најдрагоценији део социјалне заштите сте ви, запослени и ви сте неоткривено благо Србије и најдрагоценији део система", поручио је Вулин отварајући Четврту редовну Скупштину Синдиката запослених у социјалној заштити у просторијама Геронтолошког центра Београд, на Бежанијској коси.

Суспендована лиценца Дома за старе у Вранићима


Ванредним контролама инспектора социјалне заштите констатовано је да постоје пропусти у заштити корисника који се односе на број и структуру запослених, као и на то да није ангажован лиценцирани социјални радник без чијег ангажовања није могуће задржати лиценцу. Директору Дома је наложено да у року од 30 дана испразни објекат од корисника.

Влада радила најбоље што се може

Aлександар Вулин је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да су се први резултати спроведених реформи очекивали тек за три године, али да се већ сада воде преговори са ММФ-ом како би се плате и пензије вратиле на претходни ниво.

Битка за демографију - битка целог друштва

Он је у Суботици, заједно са министром здравља Златибором Лончаром и саветником у амбасади Кине Жу Лианћијем уручио донацију Општој болници - два инкубатора вредна око 25.000 евра и два монитора за праћење виталних параметара.

Донације су обезбедили Кина и београдско предузеће "Професионал медик”.