Октобар 2014

Принцип наш савременик све док постоје слобода и неслобода

"Мислим да смо га чешће заборављали, него што о њему говоримо у ових 100 година, да више потцењујемо његову улогу него што смо га оцењивали и да смо га се стидели више него што смо се њиме поносили", рекао је Вулин новинарима на штанду Министарства за рад на Сајму књига, где је одржана трибина "Принцип у српској књизевности".

На штанду Министарства за рад на Сајму књига сутра промоција књиге "Српска црква у Великом рату"и трибина"Принцип у српској књижевности"

На штанду Министарства за рад у 14:00 часова одржаће се трибина „Принцип у српској књижевности“. Учесници трибине су Министар Вулин и наши познати књижевници Мирослав Тохољ, Рајко Петров Ного, Благоје Баковић, Вуле Журић, Милан Ненадић и Ђорђо Сладоје. Специјални гост је др Неле Карајлић.

Рад није казна

Министар Александар Вулин каже да су рад и учење облик захвалности која се очекује од свих прималаца социјалне помоћи.

"Ово је могућност да људи могу да кажу да не примају помоћ, већ да зарађују својим радом. За оно што заједница издваја, а издваја много у овом тренутку, за то може да очекује и захвалност", истиче Вулин.

Ревизија докле год буде било инвалидских пензија

"У првом кругу је тријажирано нешто више од 15.000 пензија које су издвојене. Од тог броја разговарано је са више од 2.000 људи, а у овом тренутку 126 инвалидских пензија је одузето", рекао је Вулин новинарима након потписивања Првог протокола о сарадњи о радној активацији корисника новчане социјане помоћи.

Потписивање првог Протокола о сарадњи o раднoj активацији корисника новчане социјалне помоћи у Суботици

Протокол о сарадњи потписаће градоначелник Суботице, Јене Маглаи, директорка Центра за социјални рад у Суботици, Дијана Прћић и директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“ из Суботице, Слободан Милошев.