Aa

Aa

Рад није казна

Рад није казна

Читај ми

Радна активација није казна, како се често злонамерно приказује, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, приликом потписивања првог протокола о радној активацији корисника новчане социјалне помоћи према Уредби Владе Србије у Суботици.

Министар Александар Вулин каже да су рад и учење облик захвалности која се очекује од свих прималаца социјалне помоћи.

"Ово је могућност да људи могу да кажу да не примају помоћ, већ да зарађују својим радом. За оно што заједница издваја, а издваја много у овом тренутку, за то може да очекује и захвалност", истиче Вулин.

Протокол су потписали директорка Центра за социјални рад Суботице Дијана Прћић и директор суботичког јавног комуналног предузећа "Чистоћа и зеленило" Слободан Милошев, уз присуство градоначелника Суботице Јенеа Маглаија.

Градоначелник Суботице најавио је да ће у Суботици ускоро бити потписано још неколико сличних уговора са јавним предузећима.

У Центру за социјални рад кажу да у Суботици има око 4.000 породица које примају новчану помоћ, док је се процењује да је око 3.200 радно способно. Њима ће бити понуђена радна активација у оквиру протокола са јавним предузећима.

Министар Вулин појаснио је да корисници помоћи нису у обавези да прихвате радно ангажовање, али да ће одбијање као последицу имати умањивање помоћи које добијају.