Август 2014

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

После разгледања просторија дома за старе установе и разговора са домаћинима и штићеницима, Вулин је изјавио да ресорно министарство наставља праксу да сваке недеље обезбеди неку донацију, како би геронтолошки центри и друге социјалне установе добиле значајну помоћ, без ангажовања буџетских средстава.

Ревизије инвалидских пензија

Напомињући да у случају Бухине инвалидске пензије, коју је према наводима медија остварио у 29. години, не може у овом тренутку да каже да ли је реч о злоупотреби тог права, Вулин је рекао да је његов лични став о томе случају такав да "Буха изгледа врло здраво и уопште ми не делује као неко ко је инвалид".

Министар Вулин у посети Геронтолошком центру Бачка Паланка

Министар Вулин ће се у 15:30 сати, у Геронтолошком центру састати са начелником Јужнобачког округа, Зораном Милошевићем, председником општине Бачка Паланка, Александром Ђедовцем, директором ГЦ Бачка Паланка, Миланом Бојићем, директором Центра за социјални рад у Бачкој Паланци, Слађаном Ступар, директором филијале НСЗ, Драганом Перићем и директором филијале ПИО, Ђор

Раде „на црно“ и примају новчану надокнаду од НСЗ

Послодавци су истакли да су принуђени да на овакав начин ангажују лица, с обзиром на недостатак квалификоване радне снаге у делатности којом се баве, и на чињеницу да та лица не пристају на закључење уговора о раду и пријаву на обавезно социјално осигурање, јер тиме губе право на новчану накнаду.

Тешка су времена, сви смо на истој страни

Вулин је рекао да су влада, синдикати и послодавци сада на истој страни и да је добро што су се синдикати вратили у Социјално-економски савет, где им је место, што ће омогућити бољи социјални дијалог.

Радна група за решење проблема лечилишта ПИО фонда

Он је новинарима након обиласка РХ Центра "Златар" рекао да ће бити фомирана интерресорна радна група коју ће чинити представници Министарства рада, Министарства привреде, туристичког сектора и ПИО фонда која ће покушати да пронађе решење за те објекте како би били стављени у функцију.