Август 2014

Министар Вулин у посети деци и родитељима „Мале школе за родитеље“

„Мала школа за родитеље“ је едукативни програм који пружа психосоцијалну подршку родитељима деце са развојним сметњама. Уз стручну подршку психолога, педагога и дефектолога програм им помаже да стекну корисна знања која ће им бити од помоћи у очувању интегритета и функционалности породице.

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

После разгледања просторија дома за старе установе и разговора са домаћинима и штићеницима, Вулин је изјавио да ресорно министарство наставља праксу да сваке недеље обезбеди неку донацију, како би геронтолошки центри и друге социјалне установе добиле значајну помоћ, без ангажовања буџетских средстава.

Ревизије инвалидских пензија

Напомињући да у случају Бухине инвалидске пензије, коју је према наводима медија остварио у 29. години, не може у овом тренутку да каже да ли је реч о злоупотреби тог права, Вулин је рекао да је његов лични став о томе случају такав да "Буха изгледа врло здраво и уопште ми не делује као неко ко је инвалид".

Министар Вулин у посети Геронтолошком центру Бачка Паланка

Министар Вулин ће се у 15:30 сати, у Геронтолошком центру састати са начелником Јужнобачког округа, Зораном Милошевићем, председником општине Бачка Паланка, Александром Ђедовцем, директором ГЦ Бачка Паланка, Миланом Бојићем, директором Центра за социјални рад у Бачкој Паланци, Слађаном Ступар, директором филијале НСЗ, Драганом Перићем и директором филијале ПИО, Ђор

Раде „на црно“ и примају новчану надокнаду од НСЗ

Послодавци су истакли да су принуђени да на овакав начин ангажују лица, с обзиром на недостатак квалификоване радне снаге у делатности којом се баве, и на чињеницу да та лица не пристају на закључење уговора о раду и пријаву на обавезно социјално осигурање, јер тиме губе право на новчану накнаду.

Тешка су времена, сви смо на истој страни

Вулин је рекао да су влада, синдикати и послодавци сада на истој страни и да је добро што су се синдикати вратили у Социјално-економски савет, где им је место, што ће омогућити бољи социјални дијалог.