Aa

Aa

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

Министар Вулин уручио помоћ Геронтолошком центру у Бачкој Паланци

Читај ми

БАЧКА ПАЛАНКА – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин уручио је данас Геронтолошком центру у Бачкој Паланци медицински апарат, који је тој установи поклонило једно предузеће, и том приликом позвао колективе и појединце у Србији да се укључе у донаторске акције.

После разгледања просторија дома за старе установе и разговора са домаћинима и штићеницима, Вулин је изјавио да ресорно министарство наставља праксу да сваке недеље обезбеди неку донацију, како би геронтолошки центри и друге социјалне установе добиле значајну помоћ, без ангажовања буџетских средстава.

“Сматрам да је ово добар пример за привреду и за људе који имају више него што им треба да учине напор и сете се да у Србији има оних којима је помоћ потребна”, рекао је министар новинарима истичући Бачку Паланку, која има привреду изнад републичког просека, као добар пример у остваривању таквих акција.

Ниво социјалне заштите, не само у тој општини, него у читавој Србији мора да буде већи и бољи и “не мора све да буде финансирано из буџета, а ми то показујемо сваки дан”.

Захваливши на вредном поклону, “монитору ВС 800” апарату за виталне функције, директор Геронтолошког центра Милан Бајић рекао је да та установа, са нешто више од 100 корисника, успеспева да задовољи потребе својих корисника али је додао да је неопходно константно обнављање опремање тог центра.