Aa

Aa

Тешка су времена, сви смо на истој страни

Тешка су времена, сви смо на истој страни

Читај ми

НОВА ВАРОШ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да влада, синдикати и послодавци морају да буду савезници и да иступање из социјалног дијалога и протести не решавају проблеме.

Вулин је рекао да су влада, синдикати и послодавци сада на истој страни и да је добро што су се синдикати вратили у Социјално-економски савет, где им је место, што ће омогућити бољи социјални дијалог.

"Све друго није решење и не помаже радницима а сви ми постојимо због радника", рекао је Вулин новинарима у Новој Вароши, у одговору на питање да ли су недавни разговори са синдикатима допринели побољшању социјалног дијалога.

Он је истакао и да "од стране владе није дошла ниједна тешка реч, нити ће доћи".

"Нема потребе за буком и бесом, нема потребе за протестима, тешка су времена и ми морамо да будемо на истој страни", поручио је министар рада.

Премијер Александар Вучић и министар Вулин пре десетак дана су се састали са представницима Савеза самосталних синдиката Србије са којима су у влади разговарали о решавању проблема предузећа у реструктурирању. Вулин се потом састао и са члановима Конфедерације слободних синдиката.