Децембар 2017

Државни секретар Стана Божовић на завршној конференцији пројекта „Стручни семинари за социјалне раднике: Онлајн сугурност деце – наша одговорност!“

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић говорила је у Новом Саду на завршној конференцији након серије од седам стручних семинара намењених социјалним радницима "Онлајн сигурност деце - наша одговорност".

OБЕЛЕЖEНА 103. ГОДИШЊИЦА ОД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Лазаревац  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је 15. децембра 2017. године  државну церемонију поводом обележавања 103. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.

 

С А О П Ш Т Е Њ Е - Информације о социјалним давањима

С А О П Ш Т Е Њ Е

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је предвиђена исплата корисницима:

- Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити);

за месец НОВЕМБАР дана 19.12.2017.године,

- Дечији додатак

Обележавање Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Панчево, Јабука  – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату која ће бити одржана 16. децембра 2017.

Министар Ђорђевић о социјалним картама у функцији финансијске контроле на Клубу Друштва лобиста Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратиће се на 51. Клубу лобиста Србије који ће бити одржан у петак, 15. децембра 2017. године, у Палати Србија, сала Србија, Булевар Михајла Пупина 2. са почетком у 18.00 часова.

    Тема 51. Клуба лобиста Србије биће „Социјалне карте у функцији финансијске контроле и управљања“.

Државни секретар Негован Станковић на обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић присуствовао je свечаности поводом обележавања 70. годишњице од оснивања и рада Републичког завода за заштиту споменика културе Србије на којој су уручене Захвалнице институцијама и појединцима са којима Републички завод за заштиту споменика културе негује дугогодишњу успешну сарадњу.

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 103. ГОДИШЊИЦЕ OД КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће 15. децембра 2017. године у 11 часова у Лазаревцу државну церемонију поводом обележавања 103. годишњице од Колубарске битке.

Држaвна секретарка Стана Божовић на трибини „Заједно у борби против насиља над женама“

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Стана Божовић учествовала је на трибини под називом „Заједно у борби против насиља над женама“  која је организована у оквиру кампање „16 дана активизма борбе против насиља над женама“.