Obeležavanje 74. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Petak, 19. Oktobar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće, 20. oktobra 2018. godine u 11.30 časova , državnu ceremoniju povodom obeležavanja od 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, uz pune državne i vojne počasti, u okviru spomen-kompleksa groblja oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu Pored ministra vence će položiti predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, SUBNOR-a Srbije, kao i predstavnici ambasada Ruske… opširnije »

Božović: Značaj rodne ravnopravnosti za zajednicu u borbi protiv klimatskih promena od nesumnjivog značaja

Sreda, 17. Oktobar 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošpljavanje, boračka i socijalna pitanja dr. Stana Božović govorila je na okruglom stolu „Rodna ravnopravnost, klimatske promene i zajednica“ koji je organizovala Organizacija Ujedinjenih nacija za žene.   Državna sekretarka Stana Božović je u svom izlaganju naglasila da je politička volja koju Vlada Republike Srbije pokazuje da je, kada je unapređivanje položaja žena i dostizanje rodne ravnopravnosti, nesumnjiva.   „Jedan… opširnije »

FORMIRANA RADNA GRUPA ZA PRAĆENjE PRIMENE ZAKONA O FINANSIJSKOJ PODRŠCI PORODICI SA DECOM

Sreda, 17. Oktobar 2018

Povodom formiranja Radne grupe za dnevno praćenje primene Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine, u 11.30 časova , održaće se konferencija za novinare u Pres sali Vlade Republike Srbije. Na konferenciji će govoriti  ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministarka bez portfelja zadužena za deomografiju i populacionu politiku prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Zadatak Radne grupe je da na osnovu analiza… opširnije »

OBELEŽENA 103. GODIŠNjICA OD STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADSKOJ TVRĐAVI U RUMUNIJI

Utorak, 16. Oktobar 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodio je komemorativnu svečanost u okviru Aradske tvrđave u gradu Aradu i kod spomen obeležja na gradskom groblju „Pomenirea“ u Aradu povodom obeležavanja 103. godišnjice  od stradanja srpskih interniraca u logoru u Aradu u Rumuniji.   Ceremoniji su takođe prisustvovali predstavnici delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, generalni konzul Ambasade Srbije u Temišvaru,… opširnije »

Ženama na selu je neophodno omogućiti razvoj

Utorak, 16. Oktobar 2018

Povodom Međunarodnog dana žena na selu – 15. oktobra, delegacija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa državnom sekretarkom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stanom Božović, i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ninom Mitić održala je tribinu u Kruševcu.   Tribina je održana u sali gradske opštine u Kruševcu, gde je gradonačelnice Grada Kruševca Jasmina… opširnije »

Poslednja radionica u okviru projekta „Reci NE radu na crno“

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Pozivamo vas da prisustvujete poslednjoj edukativnoj radionici u okviru projekta    “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” („ Reci NE radu na crno“ ), koja će se održati u utorak, 16. oktobra 2018. godine, sa početkom u 8.30  časova, u prostorijama Kluba poslanika (Tolstojeva 2).   Pre početka edukativne radionice prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… opširnije »

Položeni venci i odata počast ruskim i srpskim civilima i vojnicima palim u Drugom svetskom ratu u Požarevcu

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

Državni sekretar Ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić predvodio je državnu ceremoniju u okviru Spomen-kompleksa ``Čačalica`` u Požarevcu posvećenu odavanju počasti borcima i civilima stradalim u Drugom svetskom ratu.   Posle ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti kod Spomen-kosturnice stradalih pripadnika Crvene armije održana je ceremonija polaganja venaca kod Spomen-kosturnice rodoljuba stradalih u Drugom svetskom ratu.   Vence su… opširnije »

OBELEŽAVANjE 103. GODIŠNjICE OD STRADANjA SRPSKIH INTERNIRACA U LOGORU U ARADSKOJ TVRĐAVI U RUMUNIJI

Ponedeljak, 15. Oktobar 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodiće 16. oktobra 2018. godine u 11.00 časova (po istočnoevropskom vremenu) komemorativnu svečanost u okviru Aradske tvrđave u gradu Aradu. Takođe venci će biti položeni kod spomen obeležja na gradskom groblju „Pomenirea“ u Aradu povodom obeležavanja 103. godišnjice od stradanja srpskih interniraca u logoru u Aradu u Rumuniji.   U čast stradalih ceremoniji će prisustvovati i… opširnije »