Aa

Aa

Септембар 2023

Обележавање Међународног дана старијих особа

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миомир Ђорђевић присуствоваће у недељу, 1. октобра, у 11 часова, обележавању Међународног дана старијих особа у Дому Бежанијска коса (Марије Бурсаћ бр. 49). Догађај организује Установа Геронтолошки центар Београд

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 44 корисника и 5 запослених

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 44 корисника и 5 запослених.

 

Обележавање Дана сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја у Јајинцима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, као изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, предводиће државну комеморативну свечаност поводом Дана сећања на страдање Срба, Рома и Јевреја у Јајинцима, у недељу, 1. октобра, у 11 часова, у Спомен-парку ,,Јајинци“ ( код Споменика жртвама у спомен-комплексу ,,Јајинци“).

Министар Селаковић отворио изложбу ,,Од Балкана до Трентина. Одисеја српских заробљеника Првог светског рата“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отворио је изложбу фотографија ,,Од Балкана до Трентина. Одисеја српских заробљеника Првог светског рата“, која је одржана у Конаку књегиње Љубице.

 

Селаковић – 7,5 милијарди динара у наредној години за мере активне политике запошљавања

"Кроз мере активне политике запошљавања, за које ћемо у наредној години издвојити преко 7,5 милијарди динара, показујемо колико нам је важно да помогнемо послодавцима да отварају нова радна места", истакао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отвaрајући  Сајам запошљавања у Врању.

 

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 46 корисника и 4 запослена

У установама социјалне заштите и Домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 46 корисника и 4 запослена.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 13082, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 6392.

Обележена годишњица од смрти народног хероја мајора Милана Тепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Лав Григорије Пајкић,  предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти, поводом обележавања 32. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, код споменика у истоименој улици у Београду.

 

Министар Селаковић на састанку са представницима синдиката пензионера

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се делегацијом представника синдиката пензионера из Србије, Северне Македоније, Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, као и Италије и Аустрије, који бораве у вишедневној посети Републици Србији у организацији Синдиката пензионера „Независност“.

Министар Селаковић отвара изложбу „ОД БАЛКАНА ДО ТРЕНТИНА. Одисеја српских заробљеника Првог светског рата“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић отвориће, данас у 17.30 часова, изложбу фотографија „ОД БАЛКАНА ДО ТРЕНТИНА. Одисеја српских заробљеника Првог светског рата“.

 

Министар Селаковић на састанку са сталном координаторком УН

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се данас сталном координаторком УН у Р. Србији Франсоаз Жакоб, са којом је разговарао досадашњој подршци ове организације јачању социјалне заштите у Србији, као и будућим заједничким пројектима УН и њених агенција са министарством.