Aa

Aa

Министар Селаковић на састанку са представницима синдиката пензионера

Министар Селаковић на састанку са представницима синдиката пензионера

Министар Селаковић на састанку са представницима синдиката пензионера

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић састао се делегацијом представника синдиката пензионера из Србије, Северне Македоније, Републике Српске, Федерације БиХ, Хрватске, као и Италије и Аустрије, који бораве у вишедневној посети Републици Србији у организацији Синдиката пензионера „Независност“.

 

У срдачном и пријатељском сусрету, председник синдиката пензионера „Независност“ Милош Грабунџија је указао да приликом сусрета са представницима Владе Р. Србије разговарају о не само о унапређењу материјалног положаја пензионера, већ и друштвеног - оснивање дневних боравака за стара лица у сваком граду или општини, организација културног и активног живота за пензионере, итд.

 

Министар Селаковић је указао да председник државе и цела Влада Р. Србије кроз читав низ мера покушавају да побољшају квалитет живота и стандард пензионера, и то не само кроз повећање пензија, већ и кроз повећање средстава за друштвени стандард корисника пензија, пензинерске картице, а које ће саме по себи донети читав низ погодности. Он је додао да је Влада Р. Србије усвојила и Стратегију акивног и здравог старења у Р. Србији за период 2024-2030, чији ће акциони план садржати конкретне активности и мере за унапређења положаја и бриге о старима.