Aa

Aa

Новембар 2020

Кисић Тепавчевић са амбасадором Немачке о унапређењу сарадње

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се са амбасадором Савезне Републике Немачке у Републици Србији Томасом Шибом, са којим је разговарала о досадашњој сарадњи две земље и могућностима за њено унапређење. 

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 1264 корисника и 585 запослених

На дан 30.11.2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 1264 корисника и 585 запослених. 

 

Обележена 79. годишњица од битке на Кадињачи

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводио је државну церемонију поводом обележавања 79. годишњице од битке на Кадињачи која је одржана 29. новембра 2020. године, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.  

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 1132 корисника и 551 запослени

На дан 29.11.2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 1132 корисника и 551 запосленог. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић на Војномедицинској академији обишла повређене у пожару у Геронтолошком центру у Младеновцу

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је на Војномедицинској академији повређене у пожару који се догодио у Геронтолошком центру у Младеновцу. 

 

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 930 корисника и 524 запослена

На дан 28.11.2020. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 930 корисника и 524 запослена. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић за Блиц : Имунитет у Србији стекло 20 одсто људи, није довољно за заустављање епидемије

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Kисић Тепавчевић дала је интервју за лист Блиц у којем је говорила на тему Корона вируса, његовог утицаја на незапосленост у Србији као и о будућој вакцинацији. 

 

Целокупан интервју можете преузети овде :

 

Кисић Тепавчевић: Мере у установама социјалне заштите допринеле заштити најстаријих

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да су мере за спречавање ширења вируса корона које су предузете у установама социјалне заштите допринеле да се заштити најстарије становништво и да је држава у томе успела.