Новембар 2018

Министарство наставља активно да ради на унапређењу положаја особа са инвалидитетом

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовали су на 32.

Министар Ђорђевић са амбасадором Пакистана Њ.Е. Саједом Адилом Гиланијем

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Исламске Републике Пакистана у Републици Србији, Њ.Е. Саједом Адилом Гиланијем који завршава свој мандат у Србији и захвалио му на труду и раду који је уложио током свог мандата у нашој земљи.

 

Oбележeна 77. годишњица од битке на Кадињачи

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводио је државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи која је одржана 29. новембра 2018. године, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.  

 

Јединствене поштанске марке поводом Међународног дана особа са инвалидитетом

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања иницирало је издавање пригодних поштанских марки поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, које ће бити пуштене у промет 3. децембра, у оквиру кампање која се реализује под геслом „Ј=ДНАКИ“. 

 

Oбележавање 77. годишњице од битке на Кадињачи

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће државну церемонију поводом обележавања 77. годишњице од битке на Кадињачи, 29. новембра 2018. године, са почетком у 11 часова, у оквиру Спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица.  

 

30. новембра једнократна исплата пензионерима

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање обавештавају кориснике пензија да ће им, у складу са Закључком Владе Републике Србије, бити извршена једнократна исплата у износу од 3.000 динара, и то 30. новембра 2018.

Министар Ђорђевић на манифестацији „Хуманост на делу у дечијем оделу“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је традиционалну хуманитарну манифестацију седми Параолимпијски школски дан „Хуманост на делу у дечијем оделу“ у ОШ „Руђер Бошковић” под слоганом „Храбри не спуштају главе“.

 

Србија наставља са одговорном политиком према мигрантима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Конференцији под називом „Прошлост, садашњост и будућност интеграција“ где је рекао да је Србија била и остала пример другим земљама како једна држава поступа одговорно, ефикасно и организовано у кризним ситуацијама, у овом случају у управљању мигрантском кризом.

Наставак медијске кампање под геслом „Ј=ДНАКИ“

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, у оквиру медијске кампање под геслом „Ј=ДНАКИ“, пласирало је други по реду промотивни спот.