Aa

Aa

Јул 2015

Монтажни објекти за помоћ мигрантима у Кањижи

Изнајмљивање објеката на три месеца и њихово опремање обезбедила је америчка химанитарна и развојна агенија CRS, а министар Вулин је рекао да то није никакав прихватни, сабирни или трајни центар, већ простор где ће људи који долазе из реадмисије моћи да бораве док добију одговарајућа документа и спроводе се поступци.

Државни секретар Ненад Иванишевић на седници поводом обележавања Дана општине Бечеј


Тим поводом ће председник општине Бечеј, мр Вук Радојевић, и председник Скупштине општине, мр Ненад Томашевић, уручити осам највиших општинских признања − звање Почасног грађанина општине Бечеј (додељује се на сваких пет година) и седам годишњих награда општине Бечеј.

Суботичкој Општој болници стигли лекови за азиланте

Помоћ је реализована уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјлана питања, а болница у Суботици добила је првенствено антибиотике, витамине и аналгетике, као и срества за дезинфекцију и хигијенски материјал.

Министар Вулин у Суботици

Донација, вредна више од пола милиона динара, садржи лекове и хитна хигијенска средства, а реализује се уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради побољшања услова у којима мигранти бораве и подизања нивоа њихове здравствене заштите.

Министар Вулин у Кањижи

Изнајмљивање објеката на три месеца и њихово опремање обезбедила је Америчка хуманитарна и развојна агенција Catholic Relief Services – USCCB (ЦРС).
Министар Вулин и председник Скупштине АПВ ће обићи и стару зграду суда у којој ће бити организовани лекарски прегледи за мигранте.

Социјално предузетништво за помоћ жртвама трговине људима

Вулин је на Међународни дан борбе против трговине људима, који се данас обележава, посетио Багел радњу, социјално предузеће основано с циљем да помогне жртвама трговине људима, и поручио да ће се радити на томе да Национална служба за запошљавање препозна жртве трговине људима као посебну категорију.

Помоћ ЕУ за збрињавање миграната у Србији мала и недовољна

Вулин је, упитан да ли је ЕУ одговорила на његов апел да финансијски помогне по питању миграната, рекао да за сад није и нагласио да "не може да разуме да ЕУ чека да се заврше годишњи одмори да би рекла нешто по питању миграната".