Јул 2015

Министар Вулин отвара изложбу о страдању Срба у Хрватској и Босни и Херцеговини


Изложбу, која ће трајати до 15. августа, организује Коалиција удружења избеглица у Републици Србији у оквиру обележавања 20. годишњице страдања Срба у акцији Олуја и другим хрватским војним акцијама, као и страдања Срба на подручју Босне и Херцеговине током ратних сукоба деведесетих година.

Олуја је била злочин, етничко чишћење, бесмислени покољ и погром

"Организовали су и војну параду. Наравно да парадом нису обележили Дан победе над фашизмом и нацизмом, Дан победе над концентрационим логорима и геноцидом. Куд би против себе?", навео је председник Србије.

Хрватска је војном парадом, како је истакао, прославила дан када је некажњено побила и протерала свој народ.

Монтажни објекти за помоћ мигрантима у Кањижи

Изнајмљивање објеката на три месеца и њихово опремање обезбедила је америчка химанитарна и развојна агенија CRS, а министар Вулин је рекао да то није никакав прихватни, сабирни или трајни центар, већ простор где ће људи који долазе из реадмисије моћи да бораве док добију одговарајућа документа и спроводе се поступци.

Државни секретар Ненад Иванишевић на седници поводом обележавања Дана општине Бечеј


Тим поводом ће председник општине Бечеј, мр Вук Радојевић, и председник Скупштине општине, мр Ненад Томашевић, уручити осам највиших општинских признања − звање Почасног грађанина општине Бечеј (додељује се на сваких пет година) и седам годишњих награда општине Бечеј.

Суботичкој Општој болници стигли лекови за азиланте

Помоћ је реализована уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјлана питања, а болница у Суботици добила је првенствено антибиотике, витамине и аналгетике, као и срества за дезинфекцију и хигијенски материјал.

Министар Вулин у Суботици

Донација, вредна више од пола милиона динара, садржи лекове и хитна хигијенска средства, а реализује се уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ради побољшања услова у којима мигранти бораве и подизања нивоа њихове здравствене заштите.

Министар Вулин у Кањижи

Изнајмљивање објеката на три месеца и њихово опремање обезбедила је Америчка хуманитарна и развојна агенција Catholic Relief Services – USCCB (ЦРС).
Министар Вулин и председник Скупштине АПВ ће обићи и стару зграду суда у којој ће бити организовани лекарски прегледи за мигранте.