Aa

Aa

Јун 2020

Обележавање 631. годишњице од боја на Косову

Крушевац – Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања државних и војних почасти поводом обележавања 631. годишњице од битке на Косову која ће се одржати 28. јуна 2020.

Обележавање 107. годишњице битке на Брегалници

Штип, Република Северна Македонија - Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић  предводиће у име Владе Републике Србије церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 107. годишњице Брегалничке битке. Церемонија ће бити одржана 29. јуна 2020.

Српско–словачке комеморативне свечаности у Крагујевцу

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић, предводиће церемонију обележавања Српско – словачких комеморативних свечаности, које ће бити одржане 17. јуна 2020. године у 10.00 часова у оквиру комплекса Словачког војног гробља у Крагујевцу. Церемонија подразумева полагање венаца и интонирање химни.

Ванредна конференција за медије поводом случаја породице Савић

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом случаја породице Савић и незаконитог усвојења мале Ленке, у понедељак, 15. јуна, у 14 часова, у Палати Србија – браон салон (Булевар Михајла Пупина 2) одржаће ванредну конференцију за медије.

 

Обележавање 21. годишњице од завршетка Битке на Кошарама

Дебељача, Ковачица – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Зоран Антић предводиће државну церемонију 14. јуна 2020. године у 11 часова код споменика Тибору Церни који се налази у Дебељачи (централни парк) у Општини Ковачица.

Потписивање Споразума о донацији са немачком хуманитарном организацијом - АСБ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаће Споразум о донацији са директором немачке хуманитарне организације - АСБ у Србији Горданом Велевом у петак, 12. јуна 2020. године у 10 часова у Палати Србија - браон салон (Булевар Михаила Пупина 2 – источни улаз). 

 

Обележавање 152. годишњице смрти кнеза Михаила Обреновића

Београд – Државни секретар Минстарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију поводом обележавања 152. годишњице смрти кнеза Михаила Обреновића у Саборној цркви у Београду, дана 10. јуна 2020. године у 12 часова.

 

Посета Геронтолошком центру Крушевац

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и директор Безбедносно - информативне агенције Братислав Гашић, посетиће установу Геронтолошки центар Крушевац (Косовска 116) , у недељу 07.06.2020.године, у 16 часова, како би уручили донацију у виду опреме. 

 

Oбележавање 205. годишњице од битке на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију поводом обележавања 205. годишњице од битке на Љубићу и годишњице смрти Танаска Рајића која ће бити одржана 6. јуна 2020. године у 11.00 часова код споменика Танаску Рајићу на брду Љубић код Чачка.

Представљање Стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља за период 2020 - 2023

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, организује представљање Стратегије за превенцију и заштиту деце од насиља за период 2020 – 2023. године, коју је усвојила Влада Републике Србије, у четвртак 04. јуна 2020. године, са почетком у 15 часова, у Палати Србија, сала Србија (Булевар Михајла Пупина 2).