Aa

Aa

Август 2019

Обележавање 214. годишњице од оснивања Правитељствујушчег совјета српског

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов предводиће државну церемонију обележавања 214. годишњице оснивања Правитељствујушчег совјета српског која ће се одржати 27. августа 2019. године у 10.00 часова код споменика кнезу Сими Марковићу, у Великом Борку.

 

Обележавање 105. годишњице од Церске битке

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у понедељак, 19. августа 2019. године у 10 часова предводиће државну церемонију поводом обележавања 105. годишњице од Церске битке, у оквиру  спомен-комплекса „Церска битка“ у месту Текериш код Лознице. 

 

Oбележавање 214. годишњице од боја на Иванковцу

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију 18. августа 2019. године у 10 часова којом ће бити обележена  214. годишњица боја на Иванковцу. 

 

Обележавање 78. годишњице од злочина на Теразијама

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 17. августа 2019. године у 10 часова на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима којом ће бити обележена 78. годишњица од злочина учињеног над цивилима од стране окупационих снага.

Обележавање 98. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца

Државни секретар Министарства за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Зоран Антић предводиће државну церемонију обележавања 98. годишњице од смрти краља Петра Првог Ослободиоца која ће се одржати 16. августа 2019. године у 11.30 часова, у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе. 

 

Oбележавање 213. годишњице од Боја на Мишару

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић  предводиће државну церемонију обележавања 213. годишњице од Боја на Мишару код Шапца, која ће се одржати 13. августа 2019. године у 10 часова. Церемонија ће бити одржана код споменика Карађорђу и Мишарским јунацима у месту Мишар код Шапца. 

Обележавањe 90. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију поводом обележавања 90. годишњице од смрти др Рудолфа Арчибалда Рајса, 8. августа 2019. године у 10 часова код споменика др Арчибалда Рајса, у Топчидерском парку (у близини „Милошевог конака“).

Министар Ђорђевић са страним студентима из Организације српских студената у иностранству

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у понедељак, 5. августа у 9 часова у Палати Србија (Сала Београд, Булевар Михајла Пупина 2), разговараће се страним студентима из Организације српских студената у иностранству.