Април 2019

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице, на Олшанском гробљу у Прагу Чешка Република

29. априла 2019. године у 11.15 часова, државни секретар Ненад Нерић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српских војника палих у Првом светском рату.

 

Обележена годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице и 101. годишњицa смрти Гаврила Принципа, у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Ненад Нерић државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предводио је 28. априла 2019. године (у 11 часова) церемонију полагања венаца и одавања почасти у некадашњем логору у Јиндриховицама код спомен-костурнице из Првог светског рата у којој почива 7100 наших сународника.

Обележена 101. годишњица смрти Гаврила Принципа

Београд,  – Зоран Милошевић, помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, предводио је државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице смрти Гаврила Принципа.

 

Обележавање 101. годишњице смрти Гаврила Принципа

Београд – Помоћник министра у министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић, предводиће државну церемонију полагања венаца поводом обележавања 101. годишњице од смрти Гаврила Принципа. Почетак церемоније заказан је за 11 часова у недељу, 28. априла 2019. године, код Споменика Гаврилу Принципу у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Балканске улице

Обележавање годишњице страдања срба у логору Јиндриховице и обележавање 101 годишњице смрти Гаврила Принципа, у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Ненад Нерић државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  предводиће 28. априла 2019. године (у 11 часова) церемонију полагања венаца и одавања почасти.

 

Обележена 90. годишњица смрти војводе Степе Степановића

Чачак –  Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Светозар Алексов, положио је ловоров венац, у име Владе Републике Србије, на гроб војводе Степе Степановића а поводом обележавања 90. годишњице од смрти истакнутог српског војсковође. Церемонија je одржана на градском гробљу у Чачку 27. априла 2019.

Обележен Дан безбедности и здравља на раду "28. април"

Управа за безбедност и здравље на раду у сарадњи са социјалним партнерима обележила је „28. април” Дан безбедности и здрава на раду у Републици Србији доделом националних признања правним и физичким лицима.

 

Министар Ђорђевић председава седницом СЕС-а

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у уторак 23. априла са почетком у 11:15 часова у Прес сали Владе Србије (Немањина 11) одржаће конференцију, након седнице Републичког Социјално - економског савета, којом ће први пут председавати.

Oбележавање 204. годишњице од избијања Другог српског устанка

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће 23. априла 2019. године у 13 часова у оквиру Спомен-комплекса „Други српски устанак“ у Такову код Горњег Милановца  државну церемонију обележавања 204. годишњице од избијања Другог српског устанка.