Јануар 2017

Министар Вулин потисује уговоре са републичким и покрајинским савезима ОСИ


Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржало је по овом конкурсу 33 пројекта у укупном износу од око 225 милиона динара. Издвојена средства ће омогућити рад и деловање 22 републичка и 11 покрајинских савеза, односно спровођење програмских активности 517 локалних удружења, чланицa ових савеза.

У Палати Србија Округли сто о борби против трговине људима, илегалним миграцијама и спречавању и сузбијању насиља над женама


На скупу ће бити речи о предлозима регионалних политика за илегалне миграције, о борби против трговине људима, као и о препорукама за будуће националне стратегије за спречавање и сузбијање насиља над женама у породици и партнерским односима и стратегије за спречавање трговине људима.

У Београду конференција ,,На пола пута − прихват и повратак малолетних миграната без пратње“


Конференцију организује Група 484, уз подршку амбасаде Краљевине Холандије, са циљем да се свим заинтересованим актерима омогући дискусија о два аспекта заштите малолетних миграната без пратње у Србији и Македонији.

Међународни дан сећања на жртве Холокауста


Председник Републике Србије ће, уз пуне војне и државне почасти, положити венац и обратити се присутнима. У име Народне скупштине Републике Србије венац ће положити председница Народне Скупштине Републике Србије, Маја Гојковић, а у име Владе Републике Србије министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин.

Министар Вулин у Геронтолошком центру Младеновац


На основу Инструкције о поступању у ванредним ситуацијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, центри за социјални рад у целој Србији организују посебне видове помоћи угроженом становништву у ванредним ситуацијама изазваним временским неприликама.

Министар Вулин на заједничком састанку СЕС-а и економских савета из региона


На састанку, који се одржава у оквиру пројекта Међународне организације рада на процени стања и функционисања социјално-економских савета земаља у региону, биће речи о питањима важним за побољшање квалитета трипартитног социјалног дијалога Владе Републике Србије, репрезентативних синдиката и удружења послодаваца.