Новембар 2016

У Палати Србија стручни скуп о безбедности и здрављу на раду


Главна тема скупа биће законодавни оквир ове области – Закон о осигурању од повреда на раду и професионалних обољења, Закон о безбедности и здрављу на раду, Правилник о превентивним мерама за безбедан и здрав рад при излагању хемијским материјама, Правилник о садржини безбедносног листа, Правилник о личној заштитној опреми, Правилник о безбедности и здрављу на раду и др.

Државни секретар Ненад Иванишевић потписује протокол о сарадњи са Мађарском добротворном службом Малтешког реда


Протокол о сарадњи подразумеваће хуманитарне активности у вези са збрињавањем миграната и избеглица на територији целе земље, посебно дуж мађарско-српске границе.
Акредитације за медије треба послати најкасније до четвртка, 1. децембра, до 12:00 часова, на адресу press@minrzs.gov.rs.

Помоћник министра за рад Владимир Пешић на конференцији о развоју сервиса подршке за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом

Конференцију, која се одржава у оквиру пројекта „Заштита деце од насиља и промоција социјалне инклузије деце са сметњама у развоју/инвалидитетом у земљама Западног Балкана и Турске“, организује Национална организација особа са инвалидитетом Србије (НООИС) у сарадњи са European Disability Forum-ом (ЕДФ) и УНИЦЕФ-ом, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална пит

Министар Вулин у Брусу


Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање почетка скупа.
Након састанка, министар Вулин ће у 11 часова положити венце и одати почаст код Споменика палим ратницима Бруса у Првом светском рату, Споменика палим родољубима 1941. до 1945. године и код Споменика херојима Бруса палим у ратовима 1990. до 1999. године.
Изјаве за медије биће у 11:15 сати.

Конференција „Искључи насиље"На конференцији ће говорити потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић, министар правде Нела Кубуровић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин и републички јавни тужилац Загорка Доловац.