Септембар 2016

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Јајинцима


Након церемоније полагања венаца, која ће се одвијати уз највише државне и војне почасти, великом броју српских и страних званичника и окупљеним грађанима обратиће се председник Републике Србије, Томислав Николић, и преживели усташког логора, председник Удружења „Јасеновац“, Милинко Чекић.

Поводом Дана старијих министар Вулин у Дому Бежанијска коса


Циљ обележавања је скретање пажње јавности на положај, улогу и значај старијих у друштву, промоција бриге о старијима у оквиру установа социјалне заштите и подстицање међугенерацијске сарадње путем заједничких програма и акција.

Обележавање 98. годишњице пробоја Солунског фронта


Церемонији ће присуствовати и делегација Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул амбасаде Србије у Солуну, званичници Републике Грчке, као и дипломатски представници Француске, Британије, Русије и Италије. Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, министар Александар Вулин ће се обратити присутнима.

Саопштење поводом информација које су се појавиле у медијама и на друштвеним мрежама у вези са поступком међународног усвојења детета из Зрењанина


Страни усвојитељ може усвојити дете из Србије само под условом да за такво дете у разумном року, што по Закону износи минимум годину дана, није било могуће извршити избор домаћих усвојитеља. У пракси, странци углавном усвајају децу са здравственим и развојним проблемима за чије се усвајање врло ретко опредељују домаћи усвојитељи.

Министар Вулин отвара Округли сто о социјалном дијалогу синдиката и послодаваца у Србији


На скупу ће се разговарати о законодавном оквиру за социјални дијалог у Србији и о досадашњим искуствима у овој области.
Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање уводних излагања, након којих ће уследити изјаве за медије.