Aa

Aa

Септембар 2016

Обележавање 98. годишњице пробоја Солунског фронта


Церемонији ће присуствовати и делегација Министарства одбране и Војске Србије, генерални конзул амбасаде Србије у Солуну, званичници Републике Грчке, као и дипломатски представници Француске, Британије, Русије и Италије. Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, министар Александар Вулин ће се обратити присутнима.

Поводом Дана старијих министар Вулин у Дому Бежанијска коса


Циљ обележавања је скретање пажње јавности на положај, улогу и значај старијих у друштву, промоција бриге о старијима у оквиру установа социјалне заштите и подстицање међугенерацијске сарадње путем заједничких програма и акција.

Комеморативно окупљање на стрaтишту у Јајинцима


Након церемоније полагања венаца, која ће се одвијати уз највише државне и војне почасти, великом броју српских и страних званичника и окупљеним грађанима обратиће се председник Републике Србије, Томислав Николић, и преживели усташког логора, председник Удружења „Јасеновац“, Милинко Чекић.

Министар Вулин полаже венац на спомен-плочу Милану Тепићу


Мајор Милан Тепић је погинуо 1991. године бранећи централно складиште борбених средстава ЈНА у селу Беденик, код Бјеловара, од хрватских паравојних формација. Заједно са њим погинуо је и војник на редовном служењу војног рока, Стојадин Мирковић.

Министар Вулин отвара Округли сто о социјалном дијалогу синдиката и послодаваца у Србији


На скупу ће се разговарати о законодавном оквиру за социјални дијалог у Србији и о досадашњим искуствима у овој области.
Сниматељима и фоторепортерима биће омогућено снимање уводних излагања, након којих ће уследити изјаве за медије.