Април 2016

Министaр Вулин у просторијама СОС мобинг линије

СОС мобинг је заједнички пројекат Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, чији је циљ да се подигне свест о постојању мобинга и прошири знање о превенцији и заштити од злостављања на раду.

Обележена 98. годишњице смрти Гаврила Принципа


У склопу обележавања стогодишњице Првог светског рата, данас је крај маузолеја са спомен костурницом у Јиндриховицама одржана и државна церемонија полагања венаца и одавања државних почасти српским ратним заробљеницима преминулим у логору Јиндриховци.

Министар Вулин на обележавању Дана безбедности и здравља на раду


На традиционалној манифестацији коју организује Управа за безбедност и здравље на раду Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, биће додељена национална признања у области безбедности и здравља на раду – похвалнице, плакете и повеље „28. април“.

Министар Вулин у Крушевцу на обележавању Дана Савеза самосталних синдиката Србије


Први Раднички савез Србије формиран је 27. априла 1903. године, те је са историјом дугом 113 година Савез самосталних синдиката Србије најстарија, а истовремено и највећа синдикална централа у Србији.

Министар Вулин у Привременом прихватном центру у Прешеву


У овој фази планирана је адаптација и опремање горњег спрата објекта површине 943,61 м², у коме ће моћи да буде смештено 350 миграната. У околном простору од око 1.000 м², који ће садржати и санитарни блок, моћи ће да се смести још око 300 особа.

Државни секретар Ненад Иванишевић на сeминару о EaSi програму у Суботици


EaSi програм је успостављен ради достизања високог нивоа квалитетне и одрживе запослености, уз обезбеђивање адекватне социјалне заштите, борбу против социјалне искључености и сиромаштва и унапређење услова рада. Укупан буџет програма за период 2014-2020. године износи 919,46 милиона евра.
Изјаве за медије предвиђене су пре догађаја, у 13.45 сати.