Министар Вулин потписује Меморандум о сарадњи на пројекту „Буди свој“

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања - слика вести

Министар Вулин потписује Меморандум о сарадњи на пројекту „Буди свој“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, и управитељка Фондације „Укључи се“ из Београда, Милена Јакшић, потписаће у четвртак, 28. априла 2016. године, у 10:00 сати, у Клубу посланика (Толстојева, бр 2), Меморандум о сарадњи на имплементацији пројекта „Буди свој“, који има за циљ социјалну инклузију младих без родитељског старања када изађу из система социјалне заштите.


Поред Меморандума, министар Александар Вулин, управитељка Фондације Милена Јакшић, и председник Извршног одбора Војвођанске банке, Маринос Ватис, потписаће и приступницу генералног донатора Пројекта – Војвођанске банке. Приступнице ће потписати и први партнери који желе да учествују у овом пројекту: Хеленско привредно удружење Србије, предузеће „Тривит“ и Форум за одговорно пословање.
Процес осамостаљивања младих без родитељског старања је изузетно осетљив период и потребна је шира подршка да се они успешно укључе у друштво и обезбеде економску независност, односно смање могућност да поново постану корисници социјалних услуга. Пројекат „Буди свој“ поред едукативних активности – предавања, стручне праксе, стручног усавршавања, стимулише и запошљавање, а пре свега самозапошљавање које, уз адекватну подршку, може да обезбеди потпуно осамостаљивање.
За спровођење пројекта „Буди свој“ неће се користити буџетска средства.