Aa

Aa

Децембар 2015

Потписивање Повеље о заједничкој сарадњи Министарства за рад и удружења бораца и РВИ


На скупу ће министар Вулин и представници око 200 удружења бораца и ратних-војних инвалида усвојити и потписати Повељу о унапређењу сарадње са удружењима основаним ради побољшања положаја бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и породица палих бораца и ради унапређења области неговања традиција ослободилачких ратова Србије.

У надзорима у Нишу откривено 36 одсто радника „на црно” и четири нерегистрована привредна субјекта


Надзори су вршени код 114 привредних субјеката који се баве различитим делатностима, а поред осталог трговином, угоститељством, фризерским и козметичким услугама.
Инспектори су донели 25 решења са налозима за отклањање неправилности којима је послодавцима наложено да заснују радни однос са непријављеним радницима.

Министар Вулин отвара Собу радости у Нишу


У сарадњи са Министарством за рад запошљавање, борачка и социјална питања, компанија Coca-Cola је преуредила по једну просторију у 10 домова за децу без родитеља, у којима ће деца имати прилику да се друже и читају.

Министар Вулин у Привременом прихватном центру у Прешеву


У Прихватном центру сутра ће почети подела 16.800 поклон картица (вредност једне картице је 5.000 динара) намењених најугроженијим мигрантима са Блиског истока - породицама са децом млађом од три године, особама са инвалидитетом и старијима од 60 година. Акција Човекољубља трајаће 90 дана.