Aa

Aa

Мај 2022

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 9 корисника и 3 запослена

На дан 31.05.2022. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 9 корисника и 3 запослена.

 

Обележена 213. годишњица боја на Чегру

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор, у име Владе Републике Србије, предводио је државну церемонију обележавања 213. годишњице боја на Чегру у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша. 

 

Oбележeна 23. годишњица страдања на Варваринском мосту

Поводом обележавања 23. годишњице страдања на Варваринском мосту, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор положио је венац и одао пошту на спомен обележје жртвама НАТО бомбардовања.

 

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 9 корисника и 3 запослена

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство Ковид 19 потврђено је код 9 корисника и 3 запослена.

 

Укупно је излечено 11.287 корисника установа социјалне заштите и 5.716 запослених у тим установама. 

 

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих заражено 15 корисника и 5 запослених

У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих присуство Ковид 19 потврђено је код 15 корисника и 5 запослених.

 

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 11.280, а број излечених особа које су запослене 5.714.

У установама социјалне заштите за смештај корисника и домовима за смештај одраслих и старих заражено 15 корисника и 5 запослених

На дан 28.05.2022. године, у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих, потврђено је присуство вируса COVID – 19 код 15 корисника и 5 запослених.

 

Србија одлучна у борби за бољу демографску слику

„Влада Републике Србије посвећена је изналажењу различитих решења са циљем успоравања или ублажавања последица демографских промена и уклањању најзначајнијих фактора који до њих доводе“, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић на представљању Националног извештаја о људском развоју за Србију 2022.

Кисић са децом из региона и дијаспоре: Ваша Србија ће вас увек дочекати раширених руку

„Ваша Србија је уз вас и увек ће вас дочекати раширених руку. Ви сте мали - велики амбасадори наше земље у земљама у којима живите и ви сте ти који преносите и промовишете нашу културу, уметност, традицију, обичаје и наш језик“, поручила је министарка проф.

Обележавање 213. годишњице од боја на Чегру

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миодраг Капор, у име Владе Републике Србије, 31. маја 2022. године од 11 часова, код споменика Стевану Синђелићу у оквиру Спомен-комплекса на Чегру код Ниша, предводиће државну церемонију поводом обележавања 213. годишњице од боја на Чегру.