Јул 2018

Србија и Куба потписале Меморандум о сарадњи у области рада и социјалне политике

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и прва заменица министарке за рад и социјалну сигурност Републике Кубе Марта Елена Феито Кабрера потписали су, у Хавани, Меморандум о разумевању у области рада и социјалне политике.

 

Светски дан борбе против трговине људима

 

Центар за заштиту жртава трговине људима, уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ОЕБС-а, ове године обележио је 30. јул, Светски дан борбе против трговине људима, организацијом округлог стола на тему ''Сарадња државних органа у заштити права жртава трговине људима''.

 

Министар Ђорђевић са београдским надбискупом Хочеваром

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са београдским надбискупом Станиславом Хочеваром о наставку сарадње Министарства и социо хуманитарне организације Католичке цркве Каритас.

 

Неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама

В.д. помоћника министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић гостујући  код новинара Немање Великића у емисији „Свитање“ на ТВ Пинк-у, истакао је да ће министар Зоран Ђорђевић одржати обећање и да неће бити кашњења приликом исплате средстава трудницама и породиљама.

Министарство пружа подршку економском оснаживању жена

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државна секретарка Стана Божовић и в.д. помоћника у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић разговарали су са представницама Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN WOMAN).

 

Сарадња са међународним организацијама на завидном нивоу

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Агенције Уједињених нација за обнову и развој (УНДП) о активностима Министарства које су планиране за наредни период.

 

Обележена 201. годишњица Од смрти Ђорђа Петровића - Карађорђа

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и сoцијална питања, Негован Станковић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа, вође Првог српског устанка. Церемонија je одржана у цркви Светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

 

OБЕЛЕЖАВАЊЕ 201. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ЂОРЂА ПЕТРОВИЋА - КАРАЂОРЂА

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти 25. јула 2018. године у 11.30 часова поводом обележавања 201. годишњице од смрти Ђорђа Петровића-Карађорђа. Церемонија ће бити одржана у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Министар Ђорђевић са Светском банком о родној равноправности

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Светске банке о активностима у области родне равноправности и политикама за промовисање једнаких економских могућности за мушкарце и жене у Србији.