Април 2018

Министар Ђорђевић и амбасадор Данске Хогард о увођењу социјалних карата у Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Данске у Републици Србији, Њ.Е. Андерсом Хогардом o пружању подршке за увођење система социјалних карата у Србији.

 

Положени венци и одате почасти на Олшанском гробљу у Прагу где почива 131 српски војник из Првог светског рата

Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти у цркви Успења Пресвете Богородице са спомен-костурницом на Олшанском гробљу у Прагу у којој почива 131 српски војник пао у Првом светском рату.

 

Министар Ђорђевић на обележавању 115 година Савеза самосталних синдиката Србије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на свечаној седници Већа поводом обележавања 115 година од оснивања Савеза самосталних синдиката Србије (СССС), и том приликом истакао да циљ Владе Републике Србије јесте добра сарадња како са синдикатима, тако и са послодавцима.

 

Стогодишњица смрти Гаврила Принципа и годишњица страдања Срба у логору Јиндриховице обележени у Чешкој Републици

Јиндриховице, Терезин, Чешка Република – Помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је церемонију полагања венаца и одавања почасти код спомен-костурнице у некадашњем концентрационом логору у Јиндриховицама у Чешкој Републици у којој почива 7100 српских заробљеника из Првог светског рата.

 

Обележена 100. годишњица од смрти Гаврила Принципа

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, положио је венац и одао почаст поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа и обратио се присутнима. Његов говор преносимо у целости:

 

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 100. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у суботу, 28. априла 2018. године са почетком у 11.00 часова код Споменика Гаврила Принципа у Београду у Финансијском парку (угао Немањине и Сарајевске улицице), предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа.

Обележен Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је свим радницима и послодавцима Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светски дан безбедности и здравља на раду и изјавио да безбедно радно место чини запосленог задовољним, што је предуслов за већу продуктивност и успешност сваке компаније.