Aa

Aa

Министар Ђорђевић на обележавању 115 година Савеза самосталних синдиката Србије

Министар Ђорђевић на обележавању 115 година Савеза самосталних синдиката Србије

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на свечаној седници Већа поводом обележавања 115 година од оснивања Савеза самосталних синдиката Србије (СССС), и том приликом истакао да циљ Владе Републике Србије јесте добра сарадња како са синдикатима, тако и са послодавцима.

 

„Уколико имамо добру сарадњу са синдикатима и послодавцима, сталне контакте и размену мишљења, заједно можемо да се изборим за још боље услове и већа права  радника, а са друге стране и за боље услове за послодавце“, истакао је министар Ђорђевић и додао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања стоји на располагању за сваки облик сарадње.

 

Председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић истакао је да борба за права радника неће престати и да се синдикат неће одрећи смојих принципа и циљева јер синдикат је ту да успостави дијалог између радника, послодаваца и државе и наставиће да учествује у свим релевантним дешавањима.

 

СССС је за ових 115 година постао најмасовнија синдикална организација у Србији и уважен је социјални партнер послодаваца и органа власти и као такав је признат и у међународним асоцијацијама.