Aa

Aa

Јун 2015

Министар Вулин: Надамо се најбољем заједничком решењу са Мађарском

"Надамо се да ћемо имати разумевања и да можемо да замолимо представнике мађарске владе да још једном размисле на ову тему. Мађарска је наша пријатељска земља и желимо све проблеме да решавамо заједно", поручио је Вулин након састанка са представницима општина Кањижа и Суботица.

Важно је размишљати о политици старења

Вулин је након обиласка тог центра и састанка са његовим руководством рекао да је важно да такве уставнове добро и несметано функционишу и да се корисници осећају добро.

Мир само када Балканци одлучују о Балкану

Он је, откривајући спомен-плочу палим српским борцима на брду Каленица на улазу у Штип, чиме је обележена 102. годишњица битке на Брегалници, поручио да ако народи Балкана буду једни уз друге и ако се буду разумели, онда ће на овом простору владати мир.

Састанак државног секретара Иванишевића и субрегионалног координатора Међународне организације за миграције (ИОМ) за Западни Балкан

На састанку је разговарано о тренутној ситуацији проузрокованом порастом ирегуларних токова преко територије Републике Србије и наредним корацима у вези са решавањем питања миграната и азиланата.

Министри Вулин и Гашић у Прешеву

Министри су, током боравка у Прешеву разговарали са мигранима из Сирије, Авганистана, Еритреје и других земаља, којима је Србија успутна станица до држава Европске уније.

Мишићево обележило сеоску славу Видовдан

Свечаној седници присуствовали су др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и господин Илија Маравић, председник скупштине града Суботице.

Откривен споменик Принципу

Додик је нагласио да је споменик симбол данашње борбе за слободу, јединства и поруке свету да на овим просторима живе Срби, народ који је имао снаге да направи две државе - Србију и Српску.

Државни секретар Ненад Иванишевић са субрегионалним координатором ИОМ-а за Западни Балкан


Тема састанка биће тренутна ситуација проузрокована порастом ирегуларних токова преко територије Републике Србије и наредни кораци у вези са решавањем питања азиланата. Разговараће се о ефикасној превенцији актуелних проблема илегалних миграција, али и о приоритетним областима и потреби за најургентнијом подршком институцијама у систему Републике Србије.