Aa

Aa

Мишићево обележило сеоску славу Видовдан

Мишићево обележило сеоску славу Видовдан

Читај ми

СУБОТИЦА/МИШИЋЕВО - Данас је у току преподнева у Мишићеву обележена сеоска слава Видовдан. Уједно грађани су са бројним гостима обележили и 90 година од оснивања села.

Свечаној седници присуствовали су др Ненад Иванишевић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и господин Илија Маравић, председник скупштине града Суботице.
У свом обраћању господин Иванишевић је нагласио битност заједништва и слагања са својим комшијама без обзира на порекло било ког човека. Такође је изразио важност разумевања свих нивоа власти за потребе грађана, и да министарство као и локална самоуправа морају да препознају потребу Мишићана за Геронтолошки клуб.

W444Током Свечане седнице скупштине Месне заједнице Мишићево уручене су Видовданске похвале. Овогодишњи добитници овог признања су: Душан Радошевић, за област спорта; Михајло Папић, за област комуналног развоја Мишићева; потпуковник Саво Ковачевић, за подизање споменика војводи Живојину Мишићу и Душан Иванишевић, за укупан допринос развоју села.
Парастос оснивачима села и освећење славског колача одржао је свештеник бајмочки, отац Игор Стокић. Након свечаног дела одржан је културно уметнички програм који су уприличила деца фолклорне секције при храму Светог Георгија. Славу у Мишићеву својим изложбама увеличали су и Међуопштински завод за заштиту споменика културе и Сламарска група из Суботице под вођством Јелене Балзам.