Септембар 2019

Обележавање годишњице смрти палог борца Стојадина Мирковића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти  поводом обележавања годишњице од смрти пaлог борца Стојадина Мирковића, 30. септембра 2019. године у 11 часова код споменика палом борцу Стојадину Мирковићу  у месту Доње Лесковице, код Ваљева .

Обележавање 28. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 28. годишњице од смрти народног хероја Милана Тепића, 29. септембра 2019. године у 11 часова код споменика народног хероја Милана Тепића у истоименој улици у Београду.

Oбележавање 101. годишњице пробоја Солунског фронта

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију на Српском војничком гробљу Зејинтинлик која ће бити одржана 28. септембра 2019. године са почетком у 11 часова, а поводом обележавања 101. годишњице пробоја Солунског фронта. 

 

Oбележавање 103. годишњице од повлачења Српске војске на oстрво Крф и страдања на острву Видо

Поводом обележавања 103. годишњице искрцавања Српске војске на острво Крф страдања на острву министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић ће предводити државну церемонју код Маузолеја на острву Видо 26. септембра 2019. године са почетком у 11 часова.

Обележавањe 159. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог

Државни секретар министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 159. годишњице од смрти кнеза Милоша Великог 26. септембра 2019. године у 12 часова у Саборној цркви у Београду.

Позив за медије

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на конференцији за медије поводом одржавања манифестације „Бесмртни пук“, у уторак, 24. септембра 2019. године са почетком у 10 часова у Палати Србија (Бул. Михајла Пупина 2).

 

Oбележавање 103. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф (Албанска голгота)

У оквиру обележавања 103. годишњице од повлачења српске војске на Острво Крф,  државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће комеморативне свечаности код спомен-плоче у Гувији (место искрцавања српске војске на Крф) дана 25.09.2019.

Дан сећања на српске и грчке војнике страдале у Првом светском рату

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Светозар Алексов предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату, која ће се одржати 20. септембра 2019.

Национална конференција „Да нико не буде заборављен у процесу европских интеграција“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говориће на Националној конференцији „Да нико не буде заборављен у процесу европских интеграција“ у оквиру иницијативе за социјалну димензију (ISD) у уторак, 17. септембра 2019. године са почетком у 11 часова у Хотелу „Зира“ – сала „Миконос“ (Рузвелтова 35, Београд).

Министар Ђорђевић у Дому за лица ометена у менталном развоју „Отхон“ Стара Моравица

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са председником Скупштине АП Војводине Иштваном Пастором у среду, 11. септембра, у 14 часова посетиће Дом за лица ометена у менталном развоју „Отхон“  Стара Моравица.