Јануар 2018

Годишњи извештај о раду инспекције социјалне заштите за 2017. годину

Инспекција социјалне заштите, као организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је у периоду 01. јануар – 31. децембар 2017.

Министар Ђорђевић са директорима центара за социјални рад и директорима установа социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, како је на почетку свог мандата и најавио, наставља континуиране састанке са руководствима центара за социјални рад и установа социјалне заштите у циљу унапређења рада ових центара и установа.

 

Делегација Министарства у посети Републици Словенији

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић, в.д. помоћнице министра у Сектору за рад и запошљавање Бојана Станић и в.д. директорке Управе за безбедност и здравље на раду Марина Фуртула боравили су у радној посети Републици Словенији у периоду од 22. до 23. јануара 2018. године.

 

OБЕЛЕЖЕНE ГОДИШЊИЦE СМРТИ ВОЈВОДА ЖИВОЈИНА МИШИЋА, ПЕТРА БОЈОВИЋА И ГЕНЕРАЛА ПАВЛА ЈУРИШИЋА-ШТУРМА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


 

Београд – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 20. јануара 2018. године у 11 часова поводом обележаања годишњица смрти војвода Живојина Мишића, Петра Бојовића и генерала Павла Јуришића-Штурма.

Годишњица смрти војвода Живојина Мишића, Петра Бојовића и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 20. јануара 2018. године у 11 часова на Новом гробљу у Београду поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма.

 

С А О П Ш Т Е Њ Е

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  саопштава да је предвиђена исплата корисницима:

-  Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају, додатка за помоћ и негу другог лица и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити);

за месец ДЕЦЕМБАР  дана 19.01.2018.године,

 

ПОЗИВ ЛИЦИМА ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЉЕ НА РАДУ

У циљу усавршавања знања лица за безбедност и здравље на раду, Управа за безбедност и здравље на раду организује семинар који ће се одржати у петак, 2. фебруара 2018. године, у Београду, Ул. Немањина 22-26, Велика сала на шестом спрату, од 11,00–15,30 часова.