Јул 2017

Државни секретар Ненад Нерић у посети Прихватном центру у Адашевцима

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, посетио је Прихватни центар у Адашевцима, који је адаптиран у оквиру Пројекта „Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“ , финансираног од стране Банке за развој Савета Европе (CEB).

Делегација Министарства за рад у посети Прихватном центру за мигранте у Адашевцима

Дана 31. јула 2017. године у 9:00 часова, делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, коју ће предводити државни секретар Ненад Нерић, посетиће Прихватни центар за мигранте у Адашевцима.

Министар Зоран Ђорђевић са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајл Скатом у посети НВО Атина

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајл Скатом, посетиће НВО Атина, у петак, 28. јула 2017. године, у 10:00 часова, Багел бејгл радња ( Кнез Данилова 39).

Церемонија примопредаје пет амбулантних возила - донација Р.Кореје Среда, 26. јул 2017. године Градски завод за хитну медицинску помоћ Булевар Франше Д'Епереа 5, Београд

АГЕНДА

09:00 - 09:05 Уручење 5 амбулантних возила

09:05 – 09:10 Потписивање споразума

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и министар здравља, др Златибор Лончар потписаће Споразум о сарадњи на имплементацији пројекта Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017: ,,Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 200. ГОДИШЊИЦЕ ОД СМРТИ ВОЖДА КАРАЂОРЂА

НАЈАВА ДОГАЂАЈА

Oпленац, Топола – Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводиће државну комеморативну церемонију поводом обележавања 200. годишњице од смрти вожда Ђорђа Петровића - Карађорђа 25. јула 2017. године у 11:30 часова у цркви светог Ђорђа на Опленцу код Тополе.

Државни секретар Ненад Нерић у Привременом прихватном центру у Врању

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, обишао је Привремени прихватни центар у Врању, где је свечано отворен објекат у коме ће бити дечји вртић и кутак за мајке са децом.

Државни секретар Нерић том приликом је изјавио да држава улаже много напора како би се људима у Прихватном центру у Врању обезбедио хуман живот.

Започети разговори о успостављању националне СОС телефонске линије за помоћ жртвама насиља

Помоћници министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања разговарали су са представницама невладиних организација које се баве правима и заштитом жена о успостављању националне СОС телефонске линије.