Државни секретар Ненад Нерић у посети Прихватном центру у Адашевцима

Државни секретар Ненад Нерић у посети Прихватном центру у Адашевцима

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Ненад Нерић, посетио је Прихватни центар у Адашевцима, који је адаптиран у оквиру Пројекта „Систем сталне испоруке помоћи мигрантској популацији у Србији“ , финансираног од стране Банке за развој Савета Европе (CEB).

Државни секретар Нерић је том приликом нагласио значај подршке коју Банка за развој Савета Европе пружа Републици Србији од 2015. године, кроз директну бесповратну финансисјку помоћ од преко три милона за решавање проблема и изазова мигрантске кризе.

Он је истакао да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања усмерило донаторску помоћ на активности које су за циљ имале да побољшају услове за прихват миграната и њихово збрињавање, али и на унапређење капацитета институција за рад са мигрантима.

„Република Србија ће и у наредном периоду настојати да обезбеди финансијски оквир у складу са потребама корисника и кроз сарадњу са Комесаријатом за избеглице и миграције, како би показала да ће и у будућности приоритети и циљеви бити усмерени на обезбеђивање хуманијих услова за живот рањивих категорија.“

Пројекат је подржан у укупном износу од 755.000 евра, а на адаптацију дела Прихватног центра је издвојено 111.060 евра.