Мај 2017

Министар Вулин у Братислави

Састанку ће присуствовати и државни секретар у Министарству за породицу, рад и социјалну политику Републике Пољске, Станислав Швед, државни секретар у Министарству за рад и социјалну политику Румуније, Адриан Мариус Риндуници, и заменик државног секретара за тржиште рада и представник Министарства економије Републике Мађарске, Атила Иштван Шимон.

Обилазак радова и утврђивање стања на ратним меморијалима на територији града Краљева


Државни секретар ће са директором Завода за заштиту споменика културе Краљево, Иваном Милуновићем, обићи све ратне меморијале и споменике које финансира Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Сектор за борачко-инвалидску заштиту.

Државни секретар Ненад Иванишевић у Привременом центру за тражиоце азила у Крњачи


Током посете они ће обићи радове на пет барака чије реновирање финансира CRS, а спроводи Фондација „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат ,,Заштита жена мигрантске популације кроз унапређивање смештаја и заштите права“.

Државни секретар Владимир Илић отвара конференцију „Мој живот на улицама Новог Сада“


Конференција, која ће окупити стручне раднике у области дечије заштите, представља и најаву изложбе фотографија које су направила деца укључена у живот и/или рад на улици. Изложба ће бити одржана 5. јуна у дворцу Еђшег у Новом Саду.

Државни секретар Владимир Илић на Дивчибарама


Дводневни стручни скуп организује „Асоцијација центара за социјални рад Србије“ и „Удружење стручних радника социјалне заштите Србије“ у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Обележавање 208. годишњице боја на Чегру


Крај споменика Стевану Синђелићу на Чегру венце ће поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања такође положити представници Министарства одбране, и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Града Ниша, Општине Пантелеј као и великог броја удружења грађана опредељених за очување достојанственог сећања на учеснике и жртве оружаних сукоба.

Државни секретари Владимир Илић, Ненад Иванишевић и председник Скупштине АП Војводине,, Иштван Пастор у Дому ,, Otthon“ у Старој Моравици

Дом ,, Otthon“ ресорно министарство је уврстило на листу приоритетних објеката из социјалне заштите коме је потребно улагање  ради унапређења квалитета рада. Ова установа основана је 1946. године и збрињава лица ометена  у менталном развоју старија од 18 година.  

Министар Вулин на фестивалу Baby Exit


Baby Exit − Фестивал оптимизма је највећи породични фестивал у региону. Поред афирмације породичних вредности, циљ фестивала је да се кроз низ едукативних, спортских и забавних садржаја код деце и младих подстакне креативни и стваралачки потенцијал и тако допринесе концепту паметног одрастања. Део овогодишње манифестације биће посвећен и међугенерацијској сарадњи.

Министар Вулин на Сајму услуга социјалне заштите у Суботици


Посетиоци Сајма имаће прилику да се информишу о својим правима у овој области и врстама услуга које су им доступне, а у оквиру програма ће бити одржан и стручни скуп на тему „Развој услуга у заједници – заједнички пут у будућност“, и Базар здравља.