Март 2016

Државни секретар Ненад Иванишевић на Округлом столу у хотелу „Метропол“


Учесници Округлог стола размениће искуства ради сагледавања тренутне ситуације са организовањем служби правне помоћи у општинама, подизањем свести о значају постојања тих служби и планирањем активности које би допринеле да се правна помоћ организује у што већем броју општина. До сада је успостављена сарадња са 12 општина у Србији.

Непријављени радници и у aгенцијама за продају и изнајмљивање некретнина


Контролама је било обухваћено 323 привредна субјекта, код којих је затечено укупно 460 радника, од тога 45 непријављених. Инспектори су утврдили и да у 20 регистрованих агенција делатност обављају сами предузетници, без ангажовања других радника.

Министар Вулин на свечаности поводом поринућа брода у бродоградилишту SHIPYARD BOMEX у Перлезу


Бродоградилиште SHIPYARD BOMEX 4М изградило је један од највећих рибарских бродова икад саграђених у неком српском бродоградилишту. Овај пловни објекат, намењен за превоз живе рибе у товарном простору, је 33. пловило које је бродоградилиште из Перлеза, од оснивања 2007. године, изградило и испоручило без рекламације.

Државни секретар Ненад Иванишевић у посети општини Пријепоље


Након састанка, државни секретар Иванишевић ће посетити једног корисника услуге Помоћ у кући и обићи Дневни центар за децу и младе у сукобу са законом и Центар за социјални рад Пријепоље.
Изјаве за медије биће у 12:30 часова, у згради општине.

Министар Вулин на потписивању Протокола о регулисању међусобних обавеза по основу намирења одштетних захтева у примени Споразума између СРЈ и БиХ о социјалном осигурању


Протоколом се утврђују начин и рокови измирења међусобних обавеза и потраживања између Републичког фонда ПИО и Федералног завода за мировинско/пензијско и инвалидско осигурање у износу од око 1,8 милиона евра, који су настали по основу одштетних захтева у поступку поновног обрачуна пензија.

Министар Вулин у Краљеву потписује Споразум о сарадњи са „Човекољубљем“ и Центром за социјални рад

Уз помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије пружање финансијске подршке мигрантима и нашим најугроженијим породицама биће реализовано кроз платне картице Поштанске штедионице.

Државни секретар Ненад Иванишевић на Округлом столу у Суботици

Округли сто се организује у оквиру пројекта „Анализа спровођења билатералних споразума о заштити права националних мањина Србије са Хрватском, Мађарском, Румунијом и Македонијом“, који реализује Центар за регионализам из Новог Сада, уз подршку Фондације за отворено друштво.
Изјаве за медије биће пред почетак догађаја.