Март 2016

Државни секретари Ненад Иванишевић и Предраг Перуничић у Суботици на обележавању Светског дана особа са аутизмом


Државни секретар Иванишевић ће том приликом пустити у вис балоне плаве боје, која представља боју пријатељства са особама са аутизмом и симбол њихове интеграције у друштво.

Државни секретар Ненад Иванишевић на Округлом столу у хотелу „Метропол“


Учесници Округлог стола размениће искуства ради сагледавања тренутне ситуације са организовањем служби правне помоћи у општинама, подизањем свести о значају постојања тих служби и планирањем активности које би допринеле да се правна помоћ организује у што већем броју општина. До сада је успостављена сарадња са 12 општина у Србији.

Непријављени радници и у aгенцијама за продају и изнајмљивање некретнина


Контролама је било обухваћено 323 привредна субјекта, код којих је затечено укупно 460 радника, од тога 45 непријављених. Инспектори су утврдили и да у 20 регистрованих агенција делатност обављају сами предузетници, без ангажовања других радника.

Министар Вулин на свечаности поводом поринућа брода у бродоградилишту SHIPYARD BOMEX у Перлезу


Бродоградилиште SHIPYARD BOMEX 4М изградило је један од највећих рибарских бродова икад саграђених у неком српском бродоградилишту. Овај пловни објекат, намењен за превоз живе рибе у товарном простору, је 33. пловило које је бродоградилиште из Перлеза, од оснивања 2007. године, изградило и испоручило без рекламације.

Државни секретар Ненад Иванишевић у посети општини Пријепоље


Након састанка, државни секретар Иванишевић ће посетити једног корисника услуге Помоћ у кући и обићи Дневни центар за децу и младе у сукобу са законом и Центар за социјални рад Пријепоље.
Изјаве за медије биће у 12:30 часова, у згради општине.

Министар Вулин на потписивању Протокола о регулисању међусобних обавеза по основу намирења одштетних захтева у примени Споразума између СРЈ и БиХ о социјалном осигурању


Протоколом се утврђују начин и рокови измирења међусобних обавеза и потраживања између Републичког фонда ПИО и Федералног завода за мировинско/пензијско и инвалидско осигурање у износу од око 1,8 милиона евра, који су настали по основу одштетних захтева у поступку поновног обрачуна пензија.