Aa

Aa

Сарадњом установа социјалне заштите, локалне самоуправе и државе до бољих резултата и унапређења живота грађана

Сарадњом установа социјалне заштите, локалне самоуправе и државе до бољих резултата и унапређења живота грађана

Сарадњом установа социјалне заштите, локалне самоуправе и државе до бољих резултата и унапређења живота грађана

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом посете Центру за социјални рад и Васпитно - поправном дому за малолетнике у Крушевцу, истакао је да је брига о корисницима на високом нивоу и да ове установе представљају пример добре праксе. 

 

„ВП Дом у Крушевцу данас изгледа далеко боље него у неким ранијим временима, што је од изузетног значаја за оне који се налазе у њему. Брига о онима који су у детињству или младости починили нешто што их је довело у ову установу је веома важна, а наша обавеза је да утичемо на промену тока њиховог живота и  да им помогнемо, да када изађу, крену правим путем. У том смислу сарадња ВП Дома и Центра за социјални рад је веома важна, јер поред материјалне помоћи, водитељи случаја из центра континуирано прате напредак ових младих људи. Ресор којим руководим пружа подршку и посвећује посебну пажњу и радницима и њиховим правима, који у овим установама раде у добрим условима“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је истакао да Центар за социјални рад има добру сарадњу са локалном самоуправом и Министарством и да је један од боље организованих центара у Србији, те да верује да ће и други центри следити пример његовог рада. 

 

„Квалитет рада центара за социјални рад зависи на првом месту од подршке локалне самоуправе, а затим и од Министарства и зато је неопходно да се та међусобна сарадња додатно унапреди. Ове године покренули смо пројекат који обухвата изградњу нових центара за социјални рад у Србији и план је да сви буду слични по изгледу и функционалности“, истакао је Ђорђевић.

 

Како је навео један од циљева ресорног министарства  је и обезбеђивање што бољих услова рада запосленима у установама у систему социјалне заштите.

 

Поред министра Ђорђевића посети су присуствовали в.д. помоћника министра Слађана Чабрић и посебни саветник министра Ана Ђокић, начелник одељења за инспекцију Управе за извршење кривичних санкција Иван Мијаиловић, управник ВП Дома Милош Ристић и в.д. директора Центра за социјални рад у Крушевцу Јована Дуњић.